23 серпня 2013

19:05
В неділю в Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» відкриють «ZIP LINE» - атракціон-канатну дорогу. Попри попередні протести громадськості, ТОВ «Кайзер-парк» вдалось домовитись з депутатами та керівництвом парку та встановити у заповідній зоні «тарзанку» довжиною у 600 метрів.
17:19
Вже від сьогодні у Львові починається святковий бум. Окрім Дня прапора місто святкує і День вишиванки. З цієї нагоди скульптури античних богів, що на площі Ринок, одягнули в українські строї. Як це було і, що з того вийшло «Справжня варта» бачила на власні очі.
15:58
У галереї "Гердан" презентували експозицію творів львівських митців – "Старі мури". На виставці представлені роботи художників Лесі Квик, Оксани Андрущенко, Галини Дудар, Тараса Бенях, Володимира Богуславський, Сергія Орловського і фотографів Віталія Грабар та Романа Шишак, які працювали на місці археологічних розкопок львівських вулиць. Свій мистецький погляд на археологію митці висловили в картинах, фотографіях і графіці.
14:11
Найбільший в Україні прапор розгорнули сьогодні біля Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Таким чином у місті почали відзначати День Прапора України. Стяг-рекордсмен вважають символом єднання українських міст, адже створений він був у Донецьку, а згодом розгортався у різних куточках України від Криму до Карпат.
11:42
Державна фінансова інспекція у Львівській області продовжує полювання на тих, хто безпідставно плутає державну кишеню з власною. Черговим об'єктом їхнього інтересу стало державне відкрите акціонерне товариство «Шахта «Надія» у місті Червонограді. Результати ревізії: виявлено порушень, що призвели до фінансових втрат на суму 1,4 мільйона гривень, на посадових осіб складено 14 протоколів про адміністративне правопорушення, матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.
11:15
У рамках X Світового конгресу українців відбулася третя тематична сесія приурочена до 80-річчя Голодомору. Мета сесії – збереження пам’яті про голод задля того, щоб подібне не повторилося в історії людства. Разом із низкою почесних гостей конгрес відвідав відомий історик Володимир В’ятрович.
08:27
Львівська організація УНА-УНСО просить Львівську міськраду дозволити збудувати поруч з консульством Російської Федерації у Львові капличку в пам'ять про українців, які загинули в Росії. Також сьогодні, у День Прапора львівська УНА-УНСО пікетуватиме російське консульство з вимогою визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом української нації.