У Львові відзначають День прапора України зі стягом-рекордсменом

Оля Юречко  |  П'ятниця, 23 серпня 2013, 14:11
Найбільший в Україні прапор розгорнули сьогодні біля Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Таким чином у місті почали відзначати День Прапора України. Стяг-рекордсмен вважають символом єднання українських міст, адже створений він був у Донецьку, а згодом розгортався у різних куточках України від Криму до Карпат.
У Львові відзначають День прапора України зі стягом-рекордсменом

Щорічно 23 серпня в Україні вшановується Державний прапор України. У кожному населеному пункті піднімають українські стяги. У Львові сьогодні підняли  прапор, який у 2008 році увійшов до книги рекордів України як найбільший прапор України. Полотно довжиною 21, 6 м та шириною 14, 5 м загальною площею  311 кв. м підняли на 30-метрову висоту.

Ректор Академії сухопутних військ Павло Ткачук відзначив: “Піднімаючи сьогодні цей стяг, ми вшановуємо усі прапори наших міст, земель, усі історичні знамена, які символізували наш народ у різні історичні часи, починаючи від княжої доби до сучасності. Під яким наші далекі предки, наші прадіди та діди захищали від ворогів рідну українську землю. Прапор, який був піднятий в Євпаторії 2008 року, як найбільший прапор України, сьогодні майорить над Львівською землею. І це, безумовно, символізує єдність українського народу, соборність Української держави. Щиро впевнений, що підняття саме цього стягу у різних куточках України в подальшому стане доброю традицією і наступного року. Ми побачимо його майоріння над Києвом, Житомиром, Одесою, Харковом чи іншим містами нашої Батьківщини”.

Над  Академією також відбувся демонстраційний політ гелікоптера з Державним прапором України.

Довідка

Найбільший прапор України називають «Донецьким прапором». Його створила пенсіонерка Марія Бєляєва, вдова донецького шахтаря, з ініціативи Союзу творчої молоді Донбасу. Вперше стяг-рекордсмен розгорнули 2007 року у Донецьку, а в 2008 році він потрапив до Книги Рекордів України як найбільший прапор. 

 

 

comments powered by HyperComments