13 серпня 2013

20:05
На Львівщині за останній місяць двоє чоловіків захворіли на лептоспіроз, і ще одна жінка в реанімації з підозрою на це небезпечну недугу. Інфекцію переносять щурі і миші, а заражаються люди здебільшого від води чи водоймищ та через брудні продукти. За перші півроку в області зафіксовано вісім випадків небезпечної хвороби. Однак за останній місяць занедужали одразу троє. І це ще не пік, припускають епідеміологи, оскільки переважно лептоспіроз діагностують восени.
15:56
Львівська влада вирішила запропонувати мешканцям міста альтернативу стихійним кладовищам для тварин. Виділяти землю під кладовища, як це роблять в світі, у львівській ратуші наразі не готові, а стихійні захоронення тварин заборонені законодавством України.
13:47
12 серпня в Львівській обласній держадміністрації обговорювали стан фінансування обласних програм. З усіх 48 програм 21 затверджена у минулому році, а 27 – нові, тобто 2013 року народження. На все це в 2013 році в обласному бюджеті передбачено 157,3 мільйона гривень.
14:03
Головному міліціонеру Львова Сергію Зюбаненко важливіше, щоб його не втягували в особистий конфлікт підприємців, а не врятувати пам’ятку архітектури в зоні Світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Такий висновок напросився під час прес-конференції з приводу руйнації будинку на пл. Ринок, 16.
13:32
Період літніх відпусток повільно добігає кінця, а пристрасне політичне життя у містечку Рава-Руська на Жовківщині продовжує палати. Особливо після того, як 4 липня було затримано секретаря міськради, тепер вже колишнього члена ВО «Свобода» Любомира Кашубу при отриманні хабара у розмірі 1000 доларів за сприяння у вирішенні земельних справ.
11:17
Представники театрального центру „Слово і голос” презентували Школу театру „Голос традиції”, яка невдовзі стартуватиме у Львові. Функціонуватиме проект як школа, яка втілюватиме в життя місію передачі знань, живі традиції нашої землі.
09:37
«Я раджу всім бізнесменам Львова забути про таку структуру, як управління історичного середовища. Не ходіть туди люди! У вас є два варіанти, або нічого не отримати, або бігати до міського голови і бити там поклони. А потім чекати 5 років і не отримати результат. Їдьте у Київ! У цьому місті вам ніхто нічого не допоможе. Ви, як інвестори, нікому не потрібні. І я теж…» - переконаний львівський підприємець Григорій Козловський.