Перший випадок в історії: голова Європарламенту привітала українців з Днем Конституції віршем про Ірпінь

Четвер, 29 червня 2023, 17:09
Голова Європейського Парламенту Роберта Мецола привітала всіх українців з Днем Конституції віршем про Ірпінь.
Перший випадок в історії: голова Європарламенту привітала українців з Днем Конституції віршем про Ірпінь

Це перший випадок в історії, коли керівництво Європейського Парламенту зачитало україномовну поезію. Поетичне звернення Роберти Мецоли опублікував на своїй сторінці у Facebook голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Автор рядків, які у своєму вітанні українцям зачитала Роберта Мецола – Петро Щербина, який також є автором книги «Битва за Ірпінь» та продюсером фільму «Форпост Ірпінь»:

За ініціативи Петра Щербини та за підтримки СЕО товариства «Відважних» Володимира Карплюка до Дня Конституції України на будинку в Ірпені за адресою вулиця Шевченка, 3-А створено мурал «Україно, Європа з Тобою!» на знак подяки голові Європейського Парламенту за підтримки України у важкі для нашого народу часи.  Художницею, яка безпосередньо створила мурал, стала авторка Літературного муралу Ірпеня Катерина Медвідь.

Нагадаємо, що рік тому Роберта Мецола разом з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним та засновником Фонду відновлення Володимиром Карплюком 29 червня 2022 року відкрила у Брюсселі, у стінах Комітету регіонів Європейського Парламенту фотовиставку «Зруйнований, але нескорений Ірпінь». Тоді Мецола була вражена руйнуваннями Ірпеня та запевнила, що Європейський Союз і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі та відновленні.

Рік тому від імені всієї Ірпінської громади Маркушин подякував Роберті Мецолі за те, що європейські країни надали безпечний притулок мільйонам українських жінок і дітей, зокрема й жителям Ірпеня.

comments powered by HyperComments