21 серпня 2013

19:22
Під час X Світового конгресу українців у стінах НУ „Львівська політехніка” відбулася тематична сесія: „Євроінтеграція - запорука незалежності України та сприяння демократизації”. Обговорити потенційне членство України в ЄС зібралися високопосадовці та публічні люди, серед яких Ірина Геращенко, Андрій Яворський, Володимир Огризко, Арсеній Яценюк та Ніна Матвієнко.
18:08
Міністр закордонних справ Канади Джон Берд якось заявив, що Канада надзвичайно горда тим, що є найбільшою українською державою поза межами України. Про це на відкритті X Світового Конгресу Українців повідомив у своєму виступі Павло Ґрод, голова Конгресу Українців Канади (КУК). Його висловлення зал підтримав бурними оплесками.
17:54
Із 22 до 25 серпня у Львові відбудеться четвертий Міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев». У центрі уваги цьогорічного «КіноЛева» буде творчість Андрія Тарковського.
16:52
Всеукраїнською акцією непокори погрожують українські автомобілісти. А все через горе-закон «Про автомобільний транспорт», який набуває чинності вже 1 вересня. Завтра ж активісти проведуть захід, який носить, за їх словами, попереджувальний характер.
17:02
Цього року День Незалежності Львів святкуватиме розмірено, без зайвої помпезності і з акцентом на здоровий спосіб життя.
16:23
20 серпня у Львові українці з різних куточків світу вшановували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років. Так, учасники ювілейного Х Світового конгресу українців пройшлися урочистою ходою від НУ «Львівська політехніка» до пам'ятника Тарасу Шевченку, де відбувся молебень за жертвами Голодомору.