Бенефіс-концерт української музики пройшов в УВУ

Понеділок, 6 лютого 2023, 12:21
У концерті взяли участь українські музиканти із Харкова, Ірпеня, Києва, Львова, Дніпра, Одеси та Сум.
Бенефіс-концерт української музики пройшов в УВУ

Концерт відбувся в адміністративному (старому) корпусі Українського Вільного Університету. На одній сцені виступили як і студенти Мюнхенської Вищої школи Музики та Театру та лауреати міжнародних конкурсів, так і доцент кафедри народних інструментів ХНУМ імені І. П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства — Вікторія Ткаченко, професор кафедри народних інструментів ХНУМ імені І. П. Котляревського, Заслужений артист України — Володимир Доценко та солістка Львівської національної філармонії імені М. Скорика, Заслужена артистка України — Наталія Дитюк.

Концертна програма охопила різноманітні жанри та композиції, починаючи з епохи Бароко до творів сучасних композиторів. Так, наприклад, твір “Українське концертіно” Ф. Берната присвячений виконавцю В. Доценку, а прем’єра твору нещодавно відбулася у резиденції Мюнхена Allerheiligen-Hofkirche. Старовинна лютня та українська сопілка, віолончель та альт, гітара, фортепіано та вокал звучали на концерті з українською програмою.

Усі кошти, зібрані на концерті, підуть на підтримку Харківського Національного Університету Мистецтв імені І. П. Котляревського, який 2 березня зазнав пошкодження через обстріл міста.

 

comments powered by HyperComments