15 серпня 2013

17:21
У Золочівському замку розпочали ремонт даху надбрамного корпусу, який обвалився ще два роки тому. Тоді, через брак фінансування, його просто накрили плівкою. Як наслідок - під загрозою опинилося функціонуванння всього музею. Адже дощі заливали котельню, розташовану в цьому корпусі, а експонати нищилися від сирості та холоду.
16:57
У таких умовах живуть мешканці гуртожитку, що на вулиці Зеленій, 57. Якщо централізоване теплопостачання вимкнули ще кілька років тому, то електроенергію тільки нещодавно. Офіційна причина - неможливість підписати відповідні договори з надавачами послуг. Свого часу будинок у мерії для своїх працівників орендувало державне підприємство «Львівські авіалінії». У 2008 році на ньому розпочато процедуру банкрутства, а передати гуртожиток на обслуговування комунальним підприємствам у мерії вперто не хочуть. На це його мешканці мають своє пояснення.
16:09
Чотири «сухих» м'ячі наших хлопців поставили на коліна молодіжну збірну Греції. Такий результат дозволяє з упевненістю дивитися на майбутні офіційні матчі в межах відбіркового циклу Чемпіонату Європи серед гравців до 21 року.
15:58
Цьогорічне святкування Дня незалежності у Львові обійдеться без гучних зіркових імен, проте з користю для міського бюджету. Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради (ЛМР) розповідає, що на святкування виділено 30 тисяч гривень, тому для організації урочистих заходів, крім бюджетних коштів, залучили ентузіазм, додаткові джерела фінансування, співпрацю та комунікацію.
12:58
В Україні загалом, і у Львові зокрема, давно склався стереотип, що трудова міграція річ негативна, але необхідна. Через масове безробіття, низький рівень оплати праці, соціальну незахищеність люди прагнуть «вкусити» гарного життя в інших країнах, навіть якщо за цим бажанням стоять певні ризики.
12:46
Ольга Ганущак, майстер виробничого навчання Львівського професійного ліцею харчових технологій, - єдина представниця України у журі ток-шоу „Великий пекарський турнір”, котре стартує 18 серпня на одному з вітчизняних телеканалів.
18:50
У одному з найдавніших українських монастирів – Лаврівському святого Онуфрія, що на Львівщині. – розпочала діяти IV літня іконописна школа. Упродовж двох тижнів її слухачі з різних куточків України опановуватимуть техніку іконопису, і у своїх роботах використовуватимуть давні технології та бойківські традиції зображення святих.
11:11
Високі роздуми про християнські чесноти головного регіонала Львівщини Петра Писарчука і цитати праць Митрополита Андрея Шептицького на банерах на його ринку „Південний” не допомогли у вихованні чистоти рук та помислів деяких представників біло-голубих чиновників. Серед літнього політичного затишшя, коли, здавалось, ніщо не віщувало бурі, вітер повіяв з Турки, невеличкого гірського райцентру.