19 грудня 2013

23:42
Сьогодні, 19 грудня, на площі перед оперним театром у Львові традиційно відкрили міську ялинку, яка цього року дещо нетрадиційна. Зокрема, разом із новорічно-різдвяними іграшками дерево прикрашено тризубами, зірки Євросоюзу та синьо-жовтими світильники. Таким чином, львівська ялинка є символом солідарності львів’ян із Євромайданом.
21:10
З нагоди 1025-ліття хрещення України-Русі у Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Знамення і образи віри». Проект підготували спільно із Музеєм сакрального мистецтва імені о. Антона Петрушевича. На виставці представлені речі зі збірки монахів-студитів «Студіон».
18:15
Сьогодні ветеранам-афганцям, медикам, журналістам, священникам, волонтерам на кухні та охоронцям, які стоять на барикадах Євромайдану в Києві, вручили відзнаки від мешканців Львівщини. За відвагу і стійкість до дня святого Миколая кожен з них отримав «Лицаря Добра» - пряник у формі лицаря зі словами підтримки та вдячності.
17:08
Львівські політологи та громадські діячі впевнені – Янукович продав Україну. І йдеться не лише про економічну залежність, але й про провокування чергового розколу суспільства на Схід і Захід, що загрожує територіальній цілісності України.
03:34
З нагоди наближення різдвяно-новорічних свят, у мистецькій галереї Ґері Боумена у Львові відкрилась виставка робіт «Від Різдва до Різдва». Виставка особлива тим, що всі роботи намальовані вихованцями навчально-реабілітаційного Центру «Джерело», де навчається понад 90 дітей з церебральним паралічем, розумовою відсталістю, синдромом Дауна, аутизмом та іншими вадами розвитку.
01:34
Навчити Євромайдан колядувати закликав Ярослав Грицак під час дискусії “Що відбувається, що відбулося, чого чекати? Про Євромайдан, події та явища навколо” у львівській книгарні „Є”. Саме це гасло надало поштовх до міні-дискусії про терміни Євромайдану, яка виокремилась в контексті основної розмови. Науковець намагався таким гаслом підкреслити необхідність боротьби до переможного кінця.