У Львові урочисто відкрили новорічну ялинку-антийолку (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 19 грудня 2013, 23:40
Сьогодні, 19 грудня, на площі перед оперним театром у Львові традиційно відкрили міську ялинку, яка цього року дещо нетрадиційна. Зокрема, разом із новорічно-різдвяними іграшками дерево прикрашено тризубами, зірки Євросоюзу та синьо-жовтими світильники. Таким чином, львівська ялинка є символом солідарності львів’ян із Євромайданом.
У Львові урочисто відкрили новорічну ялинку-антийолку

Цьогоріч новорічну ялинку висотою 18 метрів привезли з смт. Східниця і вартувала вона місту 2,7 тисячі гривень.  Окрім українських гербів, тризубів та зірок Євросоюзу символ Різдва прикрашають близько 300 іграшок яворівських майстрів та 250 іграшок ручної роботи, які виготовили учні художньої школи ім. О. Новаківського.

новорчіно-різдвяне дерево

Загалом на центральній новорічній ялинці Львова красується близько 850 іграшок та прикрас, а також 40 нових синьо-жовтих світильників.

Як зазначив на церемонії відкриття міський голова Львова Андрій Садовий, цьогорічна євроялинка, буде наближувати нас до європейських цінностей та буде нашою національною ялинкою.

на центральній новорічній ялинці Львова

Також, за його словами, впродовж наступних трьох тижнів на новорчіно-різдвяне дерево додасться чимало нової символіки.

«Тут будуть як національна символіка, так і наші традиційні новорічні іграшки, іграшки, зроблені дітьми вручну. Діти будуть доприкрашати ялинку, будемо раді цікавим ідеям. Ялинка належить усім дітям міста Львова, ніхто не має на неї монополію, тільки діти»,- зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

comments powered by HyperComments