5 листопада 2013

23:24
У рамках першого міжнародного пленеру нового проекту Львівського Палацу мистецтв «Terra Культура» відбулася зустріч-знайомство із учасниками Литви та Латвії. Місцем локації стало арт-кафе «Квартира 35». Іноземні митці розповіли про свою творчість, яку вони органічно поєднують із громадською діяльністю.
21:06
У Львові відбулась акція «Послання пам’яті» до нащадків, які у 2033 році вшановуватимуть 100-ті роковини Голодомору в Україні. Зокрема, біля пам’ятника Данилу Галицькому встановили дошку, на якій всі охочі могли залишити своє послання до наступних поколінь.
19:56
Перші кроки до «олімпійської надії» зроблено. Сьогодні, 5 листопада 2013 року Україна подала в МОК офіційну Декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022. За умови позитивного вирішення справи - Зимова Олімпіада покращить добробут львів’ян та влади міста на рівні «Євро-2012» та святкування 750-ліття Львова. В область і місто «молочними ріками» потечуть бюджетні гроші на будівництво спортивної інфраструктури, доріг та інших об’єктів, а приватні інвестиції сягнуть невиданих висот.
18:21
«Свободівка» Ірина Фаріон вкотре вирішує «питання слова» в суді. Цього разу йдеться про висловлювання львівського політолога Тараса Возняка. Той в прямому ефірі на телеканалі «ZIK» сказав, що Ірина Фаріон видає свої книжки бюджетним коштом Львівської обласної ради і назвав це корупцією. Сихівський районний суд зобов’язав політолога спростувати цю інформацію. Тарас Возняк готується подавати апеляцію.
15:22
Наступний рік — “нормативно” вважатиметься роком Тараса Шевченка. 9 березня наступного року Україна відзначатиме 200 років від дня народження Кобзаря, однак у Львові святкування відбувається вже тепер. Саме сьогодні у Львівській філармонії розпочинаються “Шевченкові дні”.
13:21
Як можна побачити музику? Сучасні види мистецтва винаходять найнеймовірніші проекти, щоб відповісти на це питання. Однак все геніальне – просте. Саме таким принципом керувалися організатори виставки «Штрихи до музичного портрету Львова», що сьогодні експонується у кав’ярні-галереї «Штука».
13:02
Незважаючи на те, що Хеловін минув, поза увагою не лишилася неординарна виставка, створена і презентована до Дня усіх святих у галереї «Правда Б». «Традиційне відзначення свята – це надто банально» – вирішили активісти галереї і продемонстрували львів’янам мексиканські святкування. Як виявилося, у нас з мексиканцями – багато спільного.