В передчутті «олімпійських» грошей. Україна офіційно задекларувала в МОК бажання провести у Львові Зимову Олімпіаду-2022

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 5 листопада 2013, 19:39
Перші кроки до «олімпійської надії» зроблено. Сьогодні, 5 листопада 2013 року Україна подала в МОК офіційну Декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022. За умови позитивного вирішення справи - Зимова Олімпіада покращить добробут львів’ян та влади міста на рівні «Євро-2012» та святкування 750-ліття Львова. В область і місто «молочними ріками» потечуть бюджетні гроші на будівництво спортивної інфраструктури, доріг та інших об’єктів, а приватні інвестиції сягнуть невиданих висот.
В передчутті «олімпійських»  грошей. Україна офіційно задекларувала в МОК бажання  провести  у Львові Зимову Олімпіаду-2022

«Сьогодні ми стаємо творцями нового етапу в історії нашої держави. Україна подала в Міжнародний Олімпійський комітет офіційну декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022. Це стане поштовхом не тільки для популяризації спорту та туризму в Україні, а й важливим елементом в економічному розвитку, залученні інвестицій, створенні нових робочих місць, відкритті України світові. Ми маємо підтримку Президента Віктора Януковича, Уряду, провідних спортсменів та всіх небайдужих українців»,  - сказав Віце-прем’єр-міністр України  Олександр Вілкул на XXVIII Генеральній асамблеї Національного Олімпійського комітету України.

І поки Віце-прем’єр-міністр розпинався про те, що  заявка на Олімпіаду 2022 – це більше, аніж нові спортивні об’єкти, дороги та готелі і Львів-2022 залишить «загальнолюдську спадщину» у вигляді нових вмінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів, спортивних менеджерів та волонтерів.  Міський голова Львова Андрій Садовий  потирав руки мріючи про інвестиції та державні гроші, які стікатимуться до Львова. «Львів знаходиться лише за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість Об’єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію. А це нові перспективи для стрімкого розвитку міста, це нові робочі місця і кошти у наш бюджет», - зазначив Андрій Садовий.

Планується, що у Львові будуть розміщені об’єкти для льодових видів спорту – хокею, ковзанярства, а Тисовці, Панасівці та Боржаві розмістять лещатарів та саночників.

Нагадаємо, по завершенні Євро-2012   Михайло Костюк, тодішній голова Львівської ОДА, прозвітував, що на підготовку до чемпіонату з футболу на  Львівщину з Держбюджету виділили 8,1 млрд грн, 0,22 млрд грн витратили з   місцевих бюджетів, а  2,2 млрд грн. залучили від інвесторів. Загалом, згідно з інформацією   Нацагентства з підготовки до Євро-2012 у 2008-2011 роках на підготовку до Євро-2012 було виділено 41 мільярд 732 мільйони державних коштів. 

comments powered by HyperComments