Львівська філармонія представляє “Шевченкові дні”

Оля Юречко  |  Вівторок, 5 листопада 2013, 15:18
Наступний рік — “нормативно” вважатиметься роком Тараса Шевченка. 9 березня наступного року Україна відзначатиме 200 років від дня народження Кобзаря, однак у Львові святкування відбувається вже тепер. Саме сьогодні у Львівській філармонії розпочинаються “Шевченкові дні”.
Львівська філармонія представляє “Шевченкові дні”

Власне, львівська шевченкіана від філармонії присвячується Дню писемності. З цього приводу відбуватимуться ряд заходів, головною темою яких буде творчість Тараса Шевченка. Вже сьогодні у фойє Львівської філармонії презентується експозиція картин відомого українського художника Євгена Манишина. Виставка присвячена творчості поета, а своєрідність її полягає у тому, що картини відображають усі “Шевченкові місця”. Для того, щоб якнайкраще і найправдивіше відтворити їх, художник побував не лише на території України, де жив і творив Т. Шевченко, але й у Санкт-Петербурзі, Вільнюсі, Кос-Аралі. Усі переживання і біль поетової душі, які зумів зрозуміти Євген Машин, він втілив у власних полотнах.

Продовженням теми Кобзаря стане концертна програма “XXI ст. і Шевченко” сформована з найвідоміших творів поета. 6 та 7 листопада усі шанувальники творчості поета зможуть насолодитися його поезіями, покладеними на музику відомими українськими композиторами різних часів. На концерті також будуть виконані поезії поетес Марії Людкевич, Ірини Вовк та ін., присвячені Т. Шевченку. А родзинкою програми стане...показ народного одягу художниці-модельєрки Ірини Грицюк.

На закінчення святкувань, Львіdська філармонія готує творчий вечір за творами Т. Шевченка “Жива душа поетова святая, жива у святих його речах” за сценарієм Григорія Шумейка, Народного артиста України. На заході буде звучати музика, яку любив поет, демонструватимуться його улюблені книги та живопис. 

 

 

comments powered by HyperComments