У Львові написали послання нащадкам про Голодомор

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 5 листопада 2013, 20:53
У Львові відбулась акція «Послання пам’яті» до нащадків, які у 2033 році вшановуватимуть 100-ті роковини Голодомору в Україні. Зокрема, біля пам’ятника Данилу Галицькому встановили дошку, на якій всі охочі могли залишити своє послання до наступних поколінь.
У Львові написали послання нащадкам про Голодомор
«Плекайте свічу пам’яті про великий голод на Україні, аби вона не погасла ніколи»; «Пам’ятайте і не допускайте. Нехай це буде пересторогою для наступних поколінь»; «Їх життя, їх помисли високі, яким не судилось розцвісти, закликають мир ясний і спокій як зіницю ока берегти», - це лише декілька написів, які залишили перехожі на дошці пам’яті.
 
Водночас, як розповіла одна із організаторів заходу секретар Львівського громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років Марія Кісіль, подібні акції пройдуть і в багатьох обласних центрах України. 
 
А 23 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів полотна з посланнями із різних міст привезуть до Києва, де зшиють в один великий лист для нащадків. Його організатори обіцяють розгорнути біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору, а також внести усі записи на полотні у нову Книгу пам’яті.
comments powered by HyperComments