19 листопада 2013

23:44
Лабораторні заняття студентів Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» відтепер проходитимуть на даху власного вишу. Адже сьогодні на даху навчального корпусу № 2 Політехніки урочисто відкрили навчально-наукову геодезичну лабораторію з сучасним обладнанням.
23:41
Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ надало матеріально-технічне устаткування для майстерні реставрації каменю НУ „Львівська політехніка”. Фінансування відбулося у рамках проекту „Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”, який проводиться спільно із Львівською міською радою.
22:19
Нещодавно у Львові відбувся показ фільму про засуджених дітей. Трансляція стрічки під назвою „Діти за гратами” відбулася у кінопалаці ім. О. Довженка за фінансової підтримки канадійського міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку.
19:51
Українська влада, пам’ятаючи торішні снігопади, вирішила цього року перевірити як готуються до зими у містах та областях. Сьогодні Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вирішив проінспектувати Львів. Технікою не допоміг, але досвід львівських рятувальний готовий впроваджувати у всій країні. Особливо прискіпливо цікавився станом впровадження Служби «112».
16:35
У Львові наявність електропостачання у будинках напряму залежить від ділянки, яку ремонтують дорожники. Нещодавно дорожники випадково відрізали від електропостачання цілий театр!
12:47
Сьогодні народний депутат від партії УДАР, голова її Львівської обласної організації Ярослав Гінка на своїй сторінці у соцмережах офіційно визнав, що його дружина, припаркувавшись в неділю поруч з «Віденською кав’ярнею» на проспекті Свободи під знаком «Зупинка заборонена», все ж порушила правила дорожнього руху. Тож нардеп добровільно сплатив за неї штраф.
10:40
Вчора у музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» відкрилася виставка «Латвійська трагедія 1941». Як виявилося, в українській історії того самого періоду можна віднайти дуже багато аналогій: ті самі депортації, репресії, масові розстріли в тюрмах. Та ж сама підпільна боротьба за відновлення незалежної держави. Розуміння цієї трагедії, спільної для обох народів, дає можливість зрозуміти (особливо у контексті європейської історії) те, що відбувалося за залізною завісою.