У Львові відбулася сесія на тему „Євроінтеграція - запорука незалежності України та сприяння демократизації”

Наталя Істоміна  |  Середа, 21 серпня 2013, 20:21
Під час X Світового конгресу українців у стінах НУ „Львівська політехніка” відбулася тематична сесія: „Євроінтеграція - запорука незалежності України та сприяння демократизації”. Обговорити потенційне членство України в ЄС зібралися високопосадовці та публічні люди, серед яких Ірина Геращенко, Андрій Яворський, Володимир Огризко, Арсеній Яценюк та Ніна Матвієнко.
У Львові відбулася сесія на тему „Євроінтеграція - запорука незалежності України та сприяння демократизації”

Вступним словом учасників сесії привітав Евген Чолій, президент Світового конгресу українців. Високопосадовець запевнив, що діаспора прикладе максимум зусиль для того, щоб у листопаді була підписана угода про асоціацію України з ЄС. Зі слів президента одним із першочергових завдань, які поставив перед собою СКУ, є не допустити, щоб підписання угоди відтермінували.

Арсеній Яценюк, лідер фракції Всеукраїнське об'єднання „Батьківщина”, висловив доволі нетипову думку про те, що членство України в ЄС означатиме створення нового світу. „Проходить перерозподіл світу. Він перестав бути двополярним” – аргументував політик.

Ставлення лідера опозиції до Митного союзу є радикальним. „Митний союз – це відновлення Радянського Союзу в тій чи іншій формі. Дискусії куди йти взагалі не повинно бути” – сказав високопосадовець. На підтвердження своїх слів він наводить приклад про тривалість життя, корупцію, освіту і рівень захисту прав і свобод у країнах Митного союзу.

Максимально далеку від демагогії і максимально близьку до справи позицію висловила Ірина Геращенко, народний депутат України від партії УДАР. Вона вважає, що вступ до ЄС підтримує лише 50% населення через необізнаність. Саме тому вже восени партія УДАР розпочне просвітницьку кампанію. Народні обранці розповідатимуть про блага ЄС і аргументуватимуть чому вони важливі для України. Депутат також наголосила, що однією із перепон до інтеграції в ЄС є гендерна нерівність у нашій країні, тому це важливо виправляти. Зважаючи, напевно, на те, в якому місті відбувалася сесія, Ірина Геращенко завершила виступ словами „Слава Україні!”.

comments powered by HyperComments