Підприємець, який без погодження міськради збудував броварню в зоні охорони ЮНЕСКО, дає поради іншим забудовникам

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 09:25
«Я раджу всім бізнесменам Львова забути про таку структуру, як управління історичного середовища. Не ходіть туди люди! У вас є два варіанти, або нічого не отримати, або бігати до міського голови і бити там поклони. А потім чекати 5 років і не отримати результат. Їдьте у Київ! У цьому місті вам ніхто нічого не допоможе. Ви, як інвестори, нікому не потрібні. І я теж…» - переконаний львівський підприємець Григорій Козловський.
Підприємець, який без погодження міськради збудував броварню в зоні охорони ЮНЕСКО, дає поради іншим забудовникам

Підприємець привселюдно образив керівника управління історичного середовища міської ради Лілію Онищенко та звинуватив в упередженості під час видачі дозволів.

«Пані Ліля мені нагадує злого недоброго солов’я - розбійника, який сидить на сучку та сам його рубає. Схема роботи пані Лілі дуже проста – ви візьміть усі погодження, які вона дала і, вгадайте з трьох раз, яка структура у Львові получила 99% погоджень. Я її не назву, мусите здогадатись», - каже підприємець, ймовірно натякаючи на мережу концептуальних авторських ресторанів «Холдинг емоцій Фест» («Мазох-café», «Криївка», «Дім легенд»), частку в якому, подейкують, має міський голова Львова.

Козловський  також жаліється, що місцевим підприємцям, порівняно з іноземними, значно важче отримати дозволи у Львові.

«Чому Джон з Америки - це інвестор, а Гріша з Винник (с. Виннники, де мешкає Григорій Козловський, адміністративно належить до м. Львова – ред.) це бандіт? Чому така позиція в керівництва міста? Чому такий рагулізм, починаючи від мера, має існувати. Я вкладаю більше грошей ніж Джон з Америки і лишаю їх тут, про всяк випадок. Я утримую футбольну команду. В мене 600 дітей в гуртках займається! І я маю пройти значно довший шлях ніж будь-який іноземний інвестор. Бо за інвестором приїжджає консул. А наших бізнесменів влада вважає бандитами» - емоційно скаржиться Григорій Козловський.

Нагадаємо, минулого тижня у Львові вибухнув черговий будівельний скандал. Без погоджень Львівської міської ради та, зокрема, управління охорони історичного середовища, місцевий підприємець Г. Козловський збудував  броварню практично навпроти будівлі магістрату. А точніше, у дворику між будинками на площі Ринок, 16 та вул. Староєврейській, 9. Коли майбутньому пивовару забракло місця у підвалах його будинку на Староєврейській, 9, він, щоб отримати доступ до підвалів сусіднього будинку на площі Ринок,16, прорубав в ньому межовий мур і фундамент. Як наслідок, будинок опинився під загрозою руйнації.

Довідка

З 1998 року ансамбль історичного центру Львова (до якого, безумовна належать згадані площа і вулиця) є обєктом Світової спадщини ЮНЕСКО, тому будь-які забудови або перебудови можливі лише з дозволу органів охорони пам'яток.

comments powered by HyperComments