24 січня 2014

23:31
У Львівській області люди захопили вже чотири районні державні адміністрації: Бродівську, Стрийську, Сокалівську та Радехівську. Подекуди, адмінбудівлі були вже порожні. Про застосування якогось насильства наразі невідомо.
20:09
У Львові група активістів не дозволила автобусу з двадцятьма бійцями спецпідрозділу «Грифон» виїхати з місця збору на території Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській, 95.
19:10
Скандуючи «Рівне, вставай!», о 18.00 на майдані Просвіти навпроти будівлі влади відбувається перше Народне віче. Люди вже виконали державний гімн і помолились за майбутнє України та тих, хто зараз перебуває на барикадах у Києві. На сцені виступають активісти майдану та усі бажаючі.
18:51
Після вчорашньої мирної ночі біля захопленої громадянами Рівненської облдержадміністрації, де було встановлено барикади та пункт обігріву, сьогодні опівдні під її стінами відбувся мітинг, де активісти обговорили подальший план дій. Активісти вибили двері та зайняли перший поверх будівлі, другий поверх блокують міліціянти.
18:13
Підхопивши хвилю всенародного обурення на Житомирщині представники "Правого сектору" пікетують обласну раду. На майдані перед будівлею постійно перебуває народ, який нападає на правоохоронців, що тримають оборону приміщення.
17:39
Вчора в Житомирі мітингувальники обурені ситуацією, що сталася у державі та владою, яка дає злочинні накази, зібрались біля адміністративної будівлі на майдані Корольова, де розташовані обласна рада та облдержадміністрація. Станом на 23.00 четверга на майдані перебувало близько тисячі людей, активісти радикальних заходів не вживали, якщо не вважати такими кидання сніжками у міліціонерів, які блокують вхід до будинку. З середини адмінбудівлі міліція отримала підкріплення зі щитами та палицями.
15:00
Сотні тернополян ще ввечері в будинку обласної адміністрації чекали на голову ОДА Валентина Хоптяна. Люди хотіли почути його позицію, щодо ситуації в країні. Адже згідно графіку він мав би приводити прийом громадян. У Тернопілі люди разом з депутатами облради сьогодні ночували у приміщенні місцевого «білого дому», мотивуючи це тим, що вони перебувають на прийомі громадян.
16:18
За Юрієм Вербицьким та іншими невинно убієнними євромайданівцями сьогодні у Львові окремим розпорядженням міського голови Андрія Садового оголошено жалобу. У рідній 27-й школі загиблого провели лінійку пам'яті за участю однокласників Юрія.
13:35
„Якщо не переможе демократія, майдан і революція, то знову почнуться Соловки… ” – це уривок із розмови, свідком якої випадково стала Садова Вікторія, заступник директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів „Тюрма на Лонцького”.
13:23
За інформацією на 13.40 зараз в Чернівцях в частині будівлі Чернівецької обласної державної адміністрації (ЧОДА) міліціонери забарикадувались, натомість люди з частини приміщення обласної адміністрації виносять меблі, з яких споруджують барикаду вже на вулиці. Кількість протестувальників постійно зростає, зараз їх біля 4 тисяч. Цікаво, що ціла група офіцерів міліції неподалік лише спостерігає за облогою. Голова ЧОДА Папієв категорично відмовляється подати у відставку