Львів - у жалобі за закатованим у столицi Юрієм Вербицьким

П'ятниця, 24 січня 2014, 14:57
За Юрієм Вербицьким та іншими невинно убієнними євромайданівцями сьогодні у Львові окремим розпорядженням міського голови Андрія Садового оголошено жалобу. У рідній 27-й школі загиблого провели лінійку пам'яті за участю однокласників Юрія.
Львів - у жалобі за закатованим у столицi Юрієм Вербицьким

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Вербицького у соцмережі Вконтакте.

Вивішені прапори з траурними стрічками, львів'ян просять обмежити використання музики протягом дня.

Мер Львова назвав вбивство євромайданівців великою бідою, якої ще не було за роки незалежності. Відтак, Садовий закликав вшанувати вбитих  щирою молитвою.

Пом'янув пам'ять загиблих і виконавчий комітет Львівської міськради. Його засідання розпочалося хвилиною мовчання.

Водночас, як стало відомо, у ГУ МВС у Київській області не бачать зв'язку між ушкодженнями на тілі львів'янина, сейсмолога Юрія Вербицького та його смертю, адже, за даними медиків, причиною смерті активіста стало переохолодження. Нагадаємо, Вербицького викрали 21 січня, а уже наступного дня його тіло зі слідами катувань знайшли у лісосмузі під Києвом.

Журналіст Ігор Луценко, якого викрали разом з Юрієм і якому вдалося вижити, наголосив, що до Вербицького викрадачі ставилися з особливою жорстокістю - лише через те, що той - львів'янин. Хоч, як розповіла сьогодні у прямому ефірі на радіо "Львівська хвиля" племінниця закатованого Оксана, він ніколи не належав до будь-яких організацій, а друзів мав і україно-, і російськомовних.

comments powered by HyperComments