Тернопіль: в обласній адміністрації сьогодні і демонстранти, і чиновники. Губернатор був готовий повіситись, але наразі переховується у лікарні

П'ятниця, 24 січня 2014, 15:50
Сотні тернополян ще ввечері в будинку обласної адміністрації чекали на голову ОДА Валентина Хоптяна. Люди хотіли почути його позицію, щодо ситуації в країні. Адже згідно графіку він мав би приводити прийом громадян. У Тернопілі люди разом з депутатами облради сьогодні ночували у приміщенні місцевого «білого дому», мотивуючи це тим, що вони перебувають на прийомі громадян.
Тернопіль: в обласній адміністрації сьогодні і демонстранти, і чиновники. Губернатор був готовий повіситись,  але наразі переховується   у лікарні

Зранку 24 січня  усі працівники ОДА та обласної ради спокійно працюють на своїх робочих місцях, незважаючи на чимало міліціонерів у приміщенні.

” Люди не мішають роботі іншим структурам,  які розташовані на поверхах. Ходять коридорами та в основному всі стоять у черзі на прийом до Хоптяна, якого на місці поки що немає. Міліціонерів багато. І обережно, багато із них ходять без форми, - каже одна жінка.

Нагадаємо, що близько тисячі тернополян зайняли будівлю ОДА ввечері 23 січня. Приблизно о 18.45  їм вдалося зайти в будівлю. У вхідних дверях - вибиті вікна. Одному з міліціонерів  зірвали погони... Перед ти майже з півгодини велелюдна громада намагалася ввійти у середину обласної держадміністрації. Люди скандували "Зека геть!" та закликали міліцію "бути на стороні народу". Попереду громади вишикувались хлопці у масках та металевих касках. Натомість перед головним входом у ОДА перебувало близько 5-7 міліціонерів.іж людей” – розповідає тернополянка.

Після кількох невдалих спроб потрапити у приміщення протестувальники вибили вікна у вхідних дверях ОДА. Після того громаді вдалося зайти у "Білий дім". Значна частина городян залишилися у фойє. Решта вийшли на 5 та 7 поверхи. Присутні депутати облради, активісти та із десяток городян пішли до кабінету Валентина Хоптяна. Утім, там його не застали.

Люди вигукували, що хочуть зайти в обласну адміністрацію, бо це, мовляв, будівля громадського користування. Окрім цього зазначали, що там має відбутися зустріч між тернополянами та депутатами облради. - Ми хочемо запитати у нього та його заступників їхнє відношення щодо ситуації, яка відбувається в країні, - розповів журналістам член Штабу національного спротиву Віктор Мартинюк. - Наприклад, як пану Хоптяну працюється під цією владою, яка віддає накази стріляти у своїх громадян?.. Проте, чим більше прибувало людей, тим далі від них, схоже, перебував голова ТОДА.

"Президент скаже повіситись - повішусь". Такі слова почув сьогодні зранку керівник Штабу національного спротиву Володимир Стаюра, коли зателефонував до голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Телефонували до керівника області сьогодні під час ранкових подій у Тернопільській ОДА. Люди, які ввечері 23-го січня ввійшли у приміщення Тернопільскої облдержадміністрації та вимагали зустрічі з головою адміністрації, продовжують там знаходитись.
Володимир Стаюра номер до голови Тернопільської облдержадміністрації набрав привселюдно та увімкнув гучномовець на телефоні.

Телефонний діалог:

- В якій ви лікарні знаходитесь Валентин Антонович?

- Ну я, вчора в мене тиск піднявся після обіду, ходи, ходив, ходив, а вже сьогодні..
- Валентин Антонович, ви можете нам сказати, чи ви готові написати заяву на звільнення?
- Ні. Якщо мені Президент скаже, я зразу напишу.
- Тобто ви служите дальше Януковичу, незважаючи на ті вбивства?
- Він мене призначив. - Ми розуміємо, просто ми звертаємось до ашої людської, ви служите Януковичу?
- Скаже Президент, щоб я написав заяву, я зразу напишу.
- А якщо він скаже вам повішатися, Ви будете вішатися?
- Якщо скаже повішатись, я повішаюсь.
- Зрозуміло.

Попри інформацію, що голова ОДА Валентин Хоптян  захворів, люди продовжують залишатися у приміщенні облдержадміністрації, та вимагати зустрічі із ним.

Фото: Інформаційний простір Тернополя

comments powered by HyperComments