23 липня 2013

16:54
Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art вшосте побачив життя. Сьогодні він стартував та триватиме до 28 липня. Як йдеться на офіційному сайті фестивалю, сьогодні відбудуться безкоштовні соціальні покази «на районах».
16:34
Новий трамвай виробництва Львівського заводу «Електрон» пройшов ключові випробовування. Як зазначають розробники машини, тести показали, що його без проблем можна використовувати на міських коліях. Не зважаючи на 30-метрову довжину, «рогатий» легко проходить усі повороти та готовий хоч зараз вже виїжджати на рейс. На який саме маршрут скерують диво-техніку, у львівській мерії ще не вирішили.
12:36
Сьогодні стартував новий освітній проект, ініціатором і організатором якого виступив Центр Україністики Львівського національного університету ім. Івана Франка – Міжнародна літня школа «Українська мова і країнознавство». Про те, як, кого і чого навчатимуть у цій школі “Справжня Варта» дізналася на офіційному відкритті, яке відбулося 23 липня у Дзеркальній залі університету.
11:29
Коли у 1929 році Математично-природописно-лікарська комісія НТШ запросила до себе відомого фізика Альберта Ейнштейна, він відповів так: «Вельмишановні панове! Я Вам сердечно дякую, що Ви обрали мене членом Вашого шановного Товариства. Я завжди з радістю прийняв би ті вибори зовсім незалежно від того, які ще іноземні вчені належать до Вашого товариства. З найщирішим привітом. А. Ейнштейн».
10:33
Чи можна продавати їжу і культуру? Це питання особливо актуальне у контексті Львова – міста, де чи не найбільше в Україні розвинений «гастрономічно-культурний» бізнес. Концептуальні заклади у Львові, наслідуючи «культурний Захід», творять вже нову культуру, покликану не просто задовольняти певні смакові забаганки відвідувачів, але й впливати на їхній світогляд.