25 липня 2013

17:53
На середньовічний мур наткнулися робітники «Львівавтодору» під час ремонту на вулиці Городоцькій. Фрагменти кам’яних та дерев’яних конструкцій виявили на глибині від одного до двох метрів. Що це за споруда, науковці наразі сказати не можуть, однак мають дві версії — знахідка або частина оборонного муру, або стіна костелу святого Станіслава. Допоки тривають дослідження, роботи в тій частині Городоцької призупинені.
17:40
У Львові закликають обстежитись на наявність вірусного гепатиту. Для цього у неділю – у Всесвітній день боротьби з цією небезпечною інфекцією – на площі Ринок встановлять мобільну лабораторію. Там перевірять, чи є вірус у крові за допомогою швидкого тесту. За результатами минулорічної акції, зі 190-та взятих аналізів – у 14 львів’ян виявили гепатит типу С, а у сімох – типу В. За оцінками експертів, на кожну тисячу населення припадає п’ятеро уражених вірусним гепатитом.
15:33
Майже півтори тисячі короткометражок із сорока країн світу прибули на Львівський кінофестиваль короткого метру «Wiz-Art». З них до показу журі відібрали 110 найкращих фільмів. Переглянути їх львів’яни зможуть впродовж чотирьох днів. Цікаво, що на фестивалі Україна буде представлена лише однією стрічкою. Це фільм «Помножувач» режисера Сергій Баженова.