Фестиваль «Wiz-Art» розпочався показами «на районах»

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 23 липня 2013, 16:52
Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art вшосте побачив життя. Сьогодні він стартував та триватиме до 28 липня. Як йдеться на офіційному сайті фестивалю, сьогодні відбудуться безкоштовні соціальні покази «на районах».
Фестиваль «Wiz-Art» розпочався показами «на районах»

Так, спеціальну програму фільмів «Вічно молоді», «Помста підлітків» покажуть у народному домі на Збоїщах (вул. Мурована, 32), народному домі Левандівки (вул. Широка, 1) та у центральній бібліотеці імені Лесі Українки на вулиці Мулярській.

До спецпрограми фільмів «Вічно молоді» входять сім короткометражок, серед яких: «Орендар» Надеж Луазо з Франції, «Автопортрет» Томаса Колтона з Нідерландів, «Алкоголічка» українки Юлії Гонтарук, «Бабуся Лейн» Даніель Дугур з Нідерландів, «Одна пісня» Каталіни Моліни з Австрії, «Канцлер-герой» Бенжаміна Свічинського з Австрії  та  «Будь що буде» француза Максіма Феєрса.

Натомість завтра на відвідувачів чекає майстер-клас Тараса Дроня «Від сценарію до кінотеатру» у антикафе "Communa" та відкритий безкоштовний показ від Національного центру Олександра Довженка «Великі короткі метри»  - короткометражки класиків українського поетичного кіно.

«Кожен, хто тримає в руках сценарій, хоче бачити одразу фільм на екрані кінотеатру чи в нетрях Інтернету. Етапи виготовлення кіно - чи є речі, якими можна нехтувати і чи достатньо лише камери? Самовираження та колективна робота, амбіції та професіоналізм? Чи існують якісь правила? Режисер Тарас Дронь розкаже про особливості етапу підготовки, зйомки та монтажу вашого фільму», - йдеться у  анонсі на сайті фестивалю.

 

comments powered by HyperComments