18 липня 2013

17:18
Кілька сотень двірників сьогодні знову прийшли під стіни Львівської мерії, вимагаючи підвищення зарплати. Однак, на відміну від попередньої акції, яка була наприкінці червня, пікетом комунальники не обмежилися. Вони буквально прорвалися усередину ратуші, відтіснивши правоохоронців. Депутатам і чиновникам, щоб потрапити на сесію, довелося пробиратися через щільний кордон двірників.
09:50
За проїзд у маршрутках Львова скоро доведеться платити більше. Перевізники спершу наполягали на підвищенні вартості до трьох гривень. Тепер кажуть, кожне АТП самостійно визначатиме рентабельну для себе ціну на квиток. Крім того, введуть обмеження на перевезення пільговиків – скоротять кількість категорій, які матимуть право на безкоштовні поїздки. Нововведення обіцяють вже в серпні. Проте поступово – не всі одразу.
09:01
Нещодавній конфлікт між Львівською мерією та керівництвом музею-заповідника «Шевченківський гай», що виник через звільнення з посади його директора Івана Косачевича, призвів до відкритого диспуту – прес-конференції під назвою «Чому через конфлікт між Львівською міськрадою та керівництвом «Шевченківського гаю» - єдиним здобувачем коштів ЮНЕСКО, інші українські музеї можуть втратити європейське фінансування?»