8 липня 2013

17:36
Львів треба бачити. Так думають усі, хто має змогу споглядати його щодня, ті, хто є настільки частим гостем, що відчуває себе майже львів'янином, і ті, хто відкриває це місто для себе вперше. Бачить Львів і пропонує свій погляд крізь призму фотоапарата театрознавець Марта Швець, яка розмістила виставку авторських світлин у непересічному для урбаністичних виставок місці – кав'ярні «Віденські булочки».
14:43
У Львові прокурорська перевірка виявила двох неповнолітніх дітей, яких батьки довели до інвалідності. Двоє хлопчиків 15 і 6 років майже ніколи не бували на вулиці, жодних навчальних закладів ніколи не відвідували. Діти взагалі не уміють ходити та розмовляти. Як з'ясувалось, бідолахи постійно хворіли і голодували. Батьки перетворили власних дітей фактично на "рослини".
10:35
Згідно з літописними джерелами, Святодухівська церква у селі Потелич в Жовківському районі Львівщини потелицькими гончарями на місці попереднього храму Бориса і Гліба без жодного цвяха. Попри свою півтисячолітню історію тут все ще відбуваються Служби, лише час від часу поскрипує підлога, а зі стін дивляться розписи, що свого часу бачили Богдана Хмельницького.
13:47
Нещодавно у Львові відбулася непересічна мистецька подія: у Палаці мистецтв відкрилась виставка робіт «У вічі випадковість» проекту Слави Фролової на підтримку молодих українських художників України Slava Frolova – Group. Основна місія проекту – дати можливість проявити себе молодим і маловідомим талантам. У рамках заходу відбулася експозиція робіт художників та виступ гурту „Патриція”.