Іноземцям про Україну: стартує Міжнародна літня школа у Львові

Оля Юречко  |  Вівторок, 23 липня 2013, 12:34
Сьогодні стартував новий освітній проект, ініціатором і організатором якого виступив Центр Україністики Львівського національного університету ім. Івана Франка – Міжнародна літня школа «Українська мова і країнознавство». Про те, як, кого і чого навчатимуть у цій школі “Справжня Варта» дізналася на офіційному відкритті, яке відбулося 23 липня у Дзеркальній залі університету.
Іноземцям про Україну: стартує Міжнародна літня школа у Львові

Навчати іноземних студентів (переважно англомовних та німецькомовних) української мови у ЛНУ розпочали ще 16 років тому, однак цього року літня школа стає міжнародною: у ній навчитися спілкуватися українською, дізнатися про українську культуру та історію, мистецтво та релігію мають змогу поляки, австрійці, греки, французи, корейці, японці та норвежці. Літня школа не має вікових чи професійних обмежень, навчатися мають можливість усі, хто забажає, незалежно від соціального статусу, суспільних та релігійних переконань.

Програма школи спланована так, що вранці учасники вивчають українську мову, вдосконалюють комунікативну компетенцію у різних ситуаціях спілкування, а після обіду слухають лекції з історії України, української мови, культури, мистецтва, релігії тощо. До країнознавчої програми входять тематичні екскурсії Львовом, зустрічі зі сучасними українськими авторами, круглий стіл у Центрі міської історії стосовно проблем розвитку Львова, дискусія про роль мас-медіа в сучасному житті України. Завершує навчальну програму презентація проектів учасників на тему: «Україна очима іноземців».

Велике значення Міжнародної літньої школи відзначив декан філологічного факультету Ярослав Гарасим. “Я щиро сподіваюся, що лекції з історії української культури і історії українського мистецтва захоплять вас. Ви зможете ознайомитися із магією української природи, а також з основами українського сакрального мистецтва. І ці знання, які ви упродовж цих трьох тижнів отримаєте, зможете реалізувати у своєму погляді на Україну, у своїх підсумкових проектах”, - зауважив декан.

 

comments powered by HyperComments