10 липня 2013

22:50
Десятий чемпіонат з ралі «Галіція», що відбудеться на цих вихідних, стане справжнім видовищем для шанувальників автомобільних перегонів. А ще він матиме цього року купу «фішок», серед яких участь заокеанських спортивних комісарів, кілька фан-зон та ефективна організація роботи журналістів. Про це та багато іншого 10 липня львівським журналістам розповідали організатори заходу на відкритій прес-конференції, присвяченій Міжнародному ралі «Галіція», яке відбудеться на Львівщині 12-13 липня.
13:22
Покоління, яке тут не бувало, багато що пропустило, прогулюючи школу не в музеї. Свого часу науковець Ф.Мартін порівнював Львівський природничий музей за науковою цінністю з Лондонським Національним музеєм Британського Королівського товариства. Вчені кажуть, що і до сьогодні це порівняння є актуальним. Проте музей не приймав відвідувачів 27 років – перебував на ремонті.
14:44
Діти-мауглі, яких знайшли минулого тижня у занедбаному стані в одному з приватних будинків Львова досі обстежуються у міській дитячій лікарні. За попередніми висновками лікарів, хлопчики чотирнадцяти та шести років мають кілька вроджених відхилень. Дітей мають ще обстежити генетики.
13:28
Непрості розкопки тривають в центрі Львова. Археологи розкрили рештки Високого муру на площі Міцкевича, 9, який був законсервований 7 років. На ділянці вдалося виявити нові артефакти - шматки керамічного посуду та п'ять монет 19 століття. Втім сам процес розкопок триває не просто, скаржаться дослідники. Власники неіснуючої будівлі не дають нормально працювати. Вони блокують виїзд для автомобілів та постійно викликають міліцію.
12:20
У мистецькому житті Львова відбулася не дуже публічна, проте знакова подія. У Львівському національному університеті ім. Івана Франка на факультеті культури і мистецтв було акредитовано спеціальність „Хореографія” за освітньо-кваліфікаційним рівнем „Спеціаліст” денної форми навчання. Це стало завершальним етапом десятилітнього формування вищої школи хореографії у Львові.
20:08
В скорому часі на полицях книжкових магазинів матимемо змогу побачити роман із інтригуючою назвою «Людвисар. Ігри вельмож», автор якого – Богдан Коломійчук – нещодавно став відомий, як володар І премії міжнародної літературної премії «Коронація слова – 2013». Представлення роману має відбутися у вересні, в рамках «Форуму видавців» у Львові. До осені залишилось не так багато часу, але вже кортить дізнатися, про що йдеться у творі, хто головні герої, і загалом – хто ж такий Людвисар!