29 липня 2013

19:41
У селі Гологори Золочівського району на Львівщині відбулось урочисте перепоховання 16 останків вояків Першої Української дивізії «Галичина», які загинули тут у липні 1944 року. Через відсутність на останках ідентифікаторів (документів, солдатських жетонів) їх імена, на жаль, залишаються невідомими, проте вже під час самого перезахоронення ім'я одного з них все ж вдалося встановити…
19:31
Сьогодні, 28 липня на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Львові священики різних конфесій провели службу Божу з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.
15:41
У серці Львова, на головній його площі – прощі Ринок із самого ранку гудять бензопили. Їхні жертви – вісім старезних каштанів, які не один десяток років прикрашали фасад міської ратуші. Минулого року експерти визнали шість дерев «такими, що досягли своєї вікової межі та є загрозливими для мешканців».
14:23
Минула одинадцята річниця з дня, коли через авіакатастрофу загинуло 77 людей та ще більше 100 отримали травми. Саме 27 липня на Скнилівському летовищі у Львові злощасний Су-27 врізався у натовп людей. Жахливу подію згадали молебнем за душі загиблих. За їх кількістю трагедія у Львові вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.