01:05
Цього року Різдво у Львові святкуватимуть у найкращих галицьких традиціях. Передбачено ряд заходів, покликаних подарувати різдвяний настрій львів’янам та гостям міста. Святкування відбуватимуться поряд із акціями протесту на Євромайдані, які швидше за все ще триватимуть.
23:40
Сьогодні, 19 грудня, на площі перед оперним театром у Львові традиційно відкрили міську ялинку, яка цього року дещо нетрадиційна. Зокрема, разом із новорічно-різдвяними іграшками дерево прикрашено тризубами, зірки Євросоюзу та синьо-жовтими світильники. Таким чином, львівська ялинка є символом солідарності львів’ян із Євромайданом.
20:49
З нагоди 1025-ліття хрещення України-Русі у Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Знамення і образи віри». Проект підготували спільно із Музеєм сакрального мистецтва імені о. Антона Петрушевича. На виставці представлені речі зі збірки монахів-студитів «Студіон».
17:55
Сьогодні ветеранам-афганцям, медикам, журналістам, священникам, волонтерам на кухні та охоронцям, які стоять на барикадах Євромайдану в Києві, вручили відзнаки від мешканців Львівщини. За відвагу і стійкість до дня святого Миколая кожен з них отримав «Лицаря Добра» - пряник у формі лицаря зі словами підтримки та вдячності.