У Львові пікетували прокуратуру з вимогами зупинити репресії (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 24 грудня 2013, 14:30
Близько 20 молодих активістів руху «Соціальний опір» пікетували прокуратуру Львівської області на знак протесту проти дій міліції. Пікетувальники тримали у руках плакати із гаслами: «Геть поліцейську державу», «Менше міліції – більше порядку», «Бандити, міліція – одна коаліція», «Беркут» захищає багатих від бідних», «Місце мусора на смітнику».
У Львові пікетували прокуратуру з вимогами зупинити репресії  (ФОТО)

За словами учасників акції, вони протестують проти того, що міліція в Україні, замість того щоб захищати простий народ захищає владу та тих, кому вигідно експлуатувати людей. Окрім цього, вони вимагали припинення політичних переслідувань учасників Євромайдану. Зокрема, було згадано затримання фотографа Олега Панаса та виклики на допити начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Андрія Шевціва.

На думку активістів, великий штат міліції в Україні є ознакою того, шо в нас слабка держава, яка не може задовольняти потреби всього населення.

«Тому держава утримує різні регулюючі органи як міліція, які не роблять суспільство кращим, а просто пригнічує нас», - кажуть пікетувальники.

«У нас в державі гроші не йдуть на гуманітарну політику, на культуру, на дитячі садки, а йдуть на правоохоронні органи, які порушують права людей, розганяють мирні мітинги і розвивають в нас страх висловлювати власну думку», - зазначила учасниця акції Анна Хвиль, аспірантка Києво-Могилянської академії.

Окрім цього, молодь протестувала проти незаконного, на їхню думку, затримання незалежних активістів на марші УПА 13 жовтня, коли між учасниками маршу та представниками ВО «Свобода» виник конфлікт. За словами пікетувальників, попри те, що цей  марш був легальний, у цей день міліція затримала їх активістів,  приписуючи їм хуліганство та незаконне носіння зброї.

«Проте зброї як такої не було – предмети, які вилучили є господарські,  їх не можна класифікувати як зброю. А конфлікт спровокували представники ВО «Свобода», перекривши нам дорогу і вигукуючи різні образливі заклики», - кажуть учасники «Соціального опору».

На завершення свого заходу активісти мали намір запалити свічки і поставили їх під стіни прокуратури як символ «похоронів свободи в Україні». Проте, їм дозволили запалити свічки тільки на алеї пр. Шевченка.

comments powered by HyperComments