Львівську журналістку, активістку Громадського сектору Євромайдану, вночі викликали на допит в міліцію

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 23 грудня 2013, 10:16
Близько другої ночі з суботи на неділю невідомий, який назвався сержантом міліції, намагався телефоном викликати на допит львівську журналістку, керівника креативного відділу Громадського сектору Євромайдану Василину Думан. Про це вона повідомила на своїй сторінці у facebook. У прес-центрі ГУ УМСВУ у Львівській області вже заявили, що їхні слідчі їй не телефонували і вони вже шукають телефонного хулігана.
Львівську журналістку, активістку Громадського сектору Євромайдану, вночі викликали на допит в міліцію

За словами Василини Думан дзвінок пролунав близько другої години ночі, коли вона була в натовпі на Майдані Незалежності.

«Спочатку нічого не розчула. Кажу: «Напишіть смс, представтеся і вкажіть, чим я вам можу бути корисна». А він мені: "Бла-бла-бла, може трохи спустиш воздух". Ну я кинула слухавку, думала - телефонний хам. За короткий час з того самого номера: "Я старший сержант такий-то, з'явіться на допит". – пише у своєму пості на facebook Василина Думан.- Сказала, що по телефону дзвонити може будь-хто і представитись будь-ким. І що в принципі у таких випадках повістку вручають. «Ах так, значить, - сказав типу сержант. - Ну то ждіть повістку».

Після резонансу в ЗМІ до Василини Думан навіть зателефонували з обласного управління міліції Львівщини та запевнили, що жоден слідчий до неї вночі не телефонував. За словами журналістки зараз міліція шукає аноніма, який представився сержантом міліції.

Сама ж журналістка наразі радиться з юристами щодо цієї справи і сподівається, що це було звичайне хуліганство.

Довідка:

Василина Думан, керівник креативного відділу Громадського сектору Євромайдану, відома львівська журналістка (ІА «Західна інформаційна корпорація», газета «ZIK»), студентка Українського католицького університету.

Ще кілька тижнів тому разом з однодумцями вона створила у Facebook закриту групу дівчат, у яких або ж були знайомі серед ВВ-шників чи беркутівців, чи вони просто знали їхні профілі у соцмережах. Дівчата вступали у переписки з агресивно налаштованими бійцями підрозділів, переконуючи їх не бити мирних людей. Активістки й колишні військові поширювали серед силовиків листівки "Якщо ти не можеш не виконати наказ, ти можеш його саботувати". Під час провокацій під Адміністрацією Президента Василина Думан була серед тих дівчат, які ставали між провокаторами та внутрішніми військами, щоб зупинити град з бруківки. Зараз активно працює над тим як не допустити дискредитацію Євромайдану. Одна з ідейних натхненників знаменитих Euromaidan is…

 

 

 

 

comments powered by HyperComments