У Львові оголосили про створення Народного об’єднання «Майдан» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 22 грудня 2013, 23:46
Сьогодні, 22 грудня, присутні на Львівському Євромайдані проголосували за створення Народного об’єднання «Майдан», до складу якого вступлять політичні партії, громадські організації та українські громадяни. Про це з місця події повідомив кореспондент «Справжньої Варти».
У Львові оголосили про створення Народного об’єднання «Майдан» (ФОТО)

До Раду «Майдану» увійшли співголови штабу національного спротиву Сергій Квіт, Руслана Лижичко, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк. Також раді «Майдану» було доручено розгорнути широку мобілізаційну роботу організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координацію протесаного руху по всій країні.

Зокрема, зачитуючи рішення про створення народного об’єднання співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех, зазначила, що Євромайдан уже став постійно діючим осередком спротиву та «мобілізаційним пунктом, звідки розпочався всенародний похід на очищення України від режиму кримінальних окупантів. Це і є наша вільна Україна, територія, яка непідвладна Януковичу».

«Обираючи винятково мирні та ненасильницькі методи боротьби ми були свідомі того, що дуже важко отримати швидкий результат у протистоянні з озброєним до зубів кримінально-бандитським режимом. Ми були, є і надалі готові до боротьби, до того, що Майдан стоятиме і боротиметься доти, доки Янукович не почує голос мільйонів», - зазначила Ірина Сех.

Також депутат закликала львів’ян на різдвяні свята їхати підтримати столичний Євромайдан.

«Ми на свята чекаємо гостей з центру та сходу України. Але цього року на свята, яких ми так чекаємо, ми мусимо бути в Києві. Готуємо вертепи, згадуємо колядки і ідемо до Києва. Наш Львівський майдан повинен бути живильною силою для київського майдану. Коли ми з колядками у ніч на святого Миколая вітали київський майдан нас дуже щиро і тепло зустрічали і гаряче аплодували», - розповіла Ірина Сех.

comments powered by HyperComments