У Народне об’єднання «Майдан» увійдуть мільйони вільних українців, - Луценко

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 24 грудня 2013, 23:24
У Раді Народного об’єднання «Майдан» двері відчинені для всіх. Завдяки цьому принципу в найближчі дні десятки, а можливо і сотні громадських організацій доєднаються до ради «Майдану». Про це сьогодні у Львові заявив журналістам співголова Ради народного об’єднання «Майдан», екс-міністр внутрішніх справ, голова ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко.
У Народне об’єднання «Майдан» увійдуть мільйони вільних українців, - Луценко

За його словами, сьогодні багато мови про те, чи правильно була сформована Рада Народного об’єднання «Майдан» і яка її чекає перспектива. Також багатьох непокоїть контроль політиків над цією організацією.

«Я хочу всіх заспокоїти – первинна рада «Майдану» була запропонована на основі громадянського комітету «Майдан», який існував з першого дня Євромайдану. Окрім цього, досягнуто домовленості про скасування неприйнятного для багатьох інституту співголів, який нажаль був оголошений без узгодження зы сторонами процесу. Думаю в інших містах цей процес має бути саме таким», - підкреслив Луценко

Говорячи про мету Народного об’єднання «Майдан», Юрій Луценко згадує приклад Польщі, «коли напевно всі поляки, включно з тодішніми комуністами, вступили в Солідарність». Тож сьогодні, за його словами, мільйони українців мають зрозуміти, що їхнє місце в організації «Майдан», яка на його переконання, «буде нараховувати мільйони вільних українців і тоді країна буде нашою».

Відтак Луценко окреслив чотири основні завдання цієї організації. І перша з них – це захист активістів на місцях. «Гіркий приклад Волині, де кількох студентів репресували через те, що вони прийшли з перевернутим портретом, з дозволу сказати, президента. Це означає, що вони потребують підтримки десяткыв тисяч волинян, які були на Євромайдані. Це б унеможливо будь-які репресії», - переконаний співголова Ради «Майдану».

Другим завданням «Майдану», на думку Луценка, має стати розширення зони свободи. За його словами, сьогодні планувати акції протесту слід не тільки в столиці, що є вкрай важливим, а й розширювати цю діяльність по регіонах.

Щодо третього завдання «Майдану» Луценко закликає готувати масштабний страйк, який паралізує українську владу.

«Янукович з Азаровим сьогодні залягли в Межигірському барлозі, тож мусимо викурити їх звідти, паралізуючи цю владу. Я би сказав, колективною блокадою влади, яка ще намагається робити вигляд, що працює. Але це не робиться оголошенням зі сцени, а створенням страйкомів на місцях. Отож, це є третя причина чому всі мають вступити в організацію «Майдан», - констатував екс-міністр внутрішніх справ.

І четвертим завданням Народного об’єднання «Майдан», за словами Луценка, має бути переформатуввання під інтереси «Майдану» опозиційних політиків, котрі мають почути вимоги суспільства.

«Ми потребуємо розуміння не тільки проти чого ми виступаємо, але і за що. Опозиція має дати план реформ, команду реформ і єдиного кандидата в Президенти як лідера реформ. Вступивши в члени «Майдану» ми доб’ємося виконання цих умов. Політики вже не месії, вони інструменти досягнення мети суспільства. І це найважливіше гасло, яке мене переповнює оптимізмом», - каже співголова Ради народного об’єднання «Майдан».

Довідка:

Львівські політики вирішили сформувати місцеву Раду «Майдану» без молодих активістів львівського Євромайдану. Ініціатори та активісти львівського Євромайдану голосно повідомили, що вони проти І вимагають негайно виправити ситуацію.

comments powered by HyperComments