На львівському Євромайдані створено молодіжний рух за європейські перетворення (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 23 грудня 2013, 02:38
Організатори та активісти львівського Євромайдану оголосили про створення молодіжного руху в рамках Народного об’єднання «Майдан». Про це йшлося у зверненні, яке зачитали зі сцени майдану під час віча 22 грудня.
На львівському Євромайдані створено молодіжний рух  за європейські перетворення  (ФОТО)

Нагадаємо, днем раніше, 21 грудня минув рівно місяць з початку масових акцій протесту проти призупинення євроінтеграції України. З нагоди ювілею, на сцені львівського Євромайдану зібрались молодіжні активісти, які започатковували Євромайдан у Львові та зачитали вищезгадане звернення.

«За місяць Євромайдану в Україні з’явилась нова велика сила. Це молоді люди, готові брати на себе відповідальність і захищати свої права. Європейська ідея об’єднала українців різних поглядів у прагненні змінити Україну. Але відмова режиму Януковича від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, «кривава йолка» на Майдані Незалежності, побиття і арешти протестувальників на вулицях столиці засвідчили, що необхідно не тільки обрати нову владу, але повністю змінити систему управління державою, - йшлося у документі.

До участі в молодіжному русі запрошено всіх учасників та однодумців Євромайдану. Зокрема новостворений рух виступатиме за європейську інтеграцію України, не лише за підписання угоди про асоціацію, а й вступ до Європейського Союзу.

«Ми ініціюємо створення громадського молодіжного руху львівського Євромайдану, сподіваючись, що він стане першим осередком всеукраїнського молодіжного руху за євроінтеграцію та кардинальні зміни в державі», - зазначили студенти.

Зокрема, вони обіцяють зберегти й розбудувати головне надбання Євромайдану – спільноту небайдужих людей, об’єднаних ідеєю європейських перетворень.

«Євромайдан Львів працюватиме на очищення суспільства від корупції, підвищення культурного рівня, впровадження європейських стандартів суспільного життя. Структура, збудована за горизонтальним безлідерним принципом, дозволить кожному реалізувати себе у спільній роботі», - запевняють активісти.

Відтак, активна молодь запрошує всіх долучитись до формулювання мети, засад і вимог руху Євромайдан Львів та надсилати свої пропозиції на адресу [email protected].

За словами активістів, докладну програму та ідеологію молодіжного руху львівського Євромайдану сформує робоча група, яка зараз створюється. Окрім цього, рух буде координувати свої дії з Народним об’єднанням «Майдан».

comments powered by HyperComments