«Мій L’viv» - місто в кав’ярні: вдихнути, посмакувати, побачити

Оля Юречко  |  Понеділок, 8 липня 2013, 17:35
Львів треба бачити. Так думають усі, хто має змогу споглядати його щодня, ті, хто є настільки частим гостем, що відчуває себе майже львів'янином, і ті, хто відкриває це місто для себе вперше. Бачить Львів і пропонує свій погляд крізь призму фотоапарата театрознавець Марта Швець, яка розмістила виставку авторських світлин у непересічному для урбаністичних виставок місці – кав'ярні «Віденські булочки».

Друга персональна виставка Марти Швець «Мій L’viv» представлена широкому загалу у цьому місці невипадково, бо разом із спогляданням бачених, але не помічених, типових львівських ситуацій і місць вдихаємо й аромат Львова, що творить запашна кава та випічка кав’ярні.

Непоєднувані тематично фото не творять цілісної картини, об’єднаної єдиним задумом: фото різні за стилем, за способом зображення, відображають таке саме різнопланове місто, що постає перед глядачем чорно-білим знімком квітів на львівському балконі у середмісті, «шматком» грозової хмари, що нависла над містом чи зображенням Високого замку на фоні заходу сонця.

Підсвідомо шукаємо приховані мотиви, що спонукали авторку розмістити свої роботи саме тут, у відповідь під однією із світлин читаємо пояснення Марти Швець: «Що можна сказати про цю виставку? Насамперед те, що це не якийсь спеціальний фотопроект з вдумливою концепцією. Фотографії, тут представлені, зроблені в різні роки, об’єднані вони радше настроєм, ритмом, атмосферою, моїми внутрішніми станами…Об’єднані вони тим, що на них відображене Місто, яке я люблю. Це Місто – мій дім, це місто – мій L’viv».

comments powered by HyperComments