15:40
У серці Львова, на головній його площі – прощі Ринок із самого ранку гудять бензопили. Їхні жертви – вісім старезних каштанів, які не один десяток років прикрашали фасад міської ратуші. Минулого року експерти визнали шість дерев «такими, що досягли своєї вікової межі та є загрозливими для мешканців».
14:20
Минула одинадцята річниця з дня, коли через авіакатастрофу загинуло 77 людей та ще більше 100 отримали травми. Саме 27 липня на Скнилівському летовищі у Львові злощасний Су-27 врізався у натовп людей. Жахливу подію згадали молебнем за душі загиблих. За їх кількістю трагедія у Львові вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.
17:51
На середньовічний мур наткнулися робітники «Львівавтодору» під час ремонту на вулиці Городоцькій. Фрагменти кам’яних та дерев’яних конструкцій виявили на глибині від одного до двох метрів. Що це за споруда, науковці наразі сказати не можуть, однак мають дві версії — знахідка або частина оборонного муру, або стіна костелу святого Станіслава. Допоки тривають дослідження, роботи в тій частині Городоцької призупинені.
17:39
У Львові закликають обстежитись на наявність вірусного гепатиту. Для цього у неділю – у Всесвітній день боротьби з цією небезпечною інфекцією – на площі Ринок встановлять мобільну лабораторію. Там перевірять, чи є вірус у крові за допомогою швидкого тесту. За результатами минулорічної акції, зі 190-та взятих аналізів – у 14 львів’ян виявили гепатит типу С, а у сімох – типу В. За оцінками експертів, на кожну тисячу населення припадає п’ятеро уражених вірусним гепатитом.
13:38
Виховувати українських дітей у повазі до традицій їхнього народу, його мови та культури – головне завдання, яке сьогодні має виконувати запілля. Від того, яким зростатиме це покоління, напряму залежить майбутнє країни. Як з пелюшок ростити дітей у любові до рідної землі та чому це корисно – розповідаємо далі.
2637
12:58
Справа про банкрутство НПК-Галичина (Дрогобич) отримала неочікуваний розвиток.
1415