Бізнесмен, який «здав» суддю-колядника Зварича, помер від раку

Катерина Поліщук  |  Середа, 28 серпня 2013, 19:36
Сьогодні, близько шостої ранку, помер власник найбільшого в Західній Україні олієпереробного заводу Іван Залізний. Підприємець останні кілька років боровся з раком печінки.
Бізнесмен, який «здав» суддю-колядника Зварича, помер від раку

ПП «Оліяр» (ТМ «Майола»,ТМ «Соняшна»), засновником якого був Іван Залізний – одне з трьох найбільших виробників рослинної олії в Україні. Торік «Оліяр» увійшов до списку 200 найбільших компаній України за версією журналу "Forbes-Україна". Тоді ж підприємство почало розширюватись і взяло кредит у сумі 5 млн. євро на три роки для будівництва нового олійноекстракційного заводу у селі Ставчанах Пустомитівського району, на Львівщині.

Цього року журнал "Forbes-Україна" віддав Івану Залізному  четверте місце у списку найбагатших бізнесменів, які мешкають і мають компанії зі штаб-квартирами у Львівській області (78 млн дол. США).

Підприємець також відомий скандальною історією з затримання на хабарі судді Зварича. Саме з хабаря у 100 тис.дол США, який дав Іван Залізний, почалася історія затримання екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. Суддя узяв гроші, проте надумав "кинути" підприємця. Залізний цього не пробачив і "здав" суддю СБУ. В кабінеті судді правоохоронці спочатку встановили відеонагляд, а потім провели обшук і знайшли мільйон доларів та два мільйони гривень. Як наслідок, "колядник" Зварич отримав 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments