Мер Львова виселить футбольний клуб олігарха Димінського

Катерина Поліщук  |  Середа, 28 серпня 2013, 20:38
Футбольний клуб «Львів», який віднедавна належить компанії львівського олігарха Петра Димінського, позбавили приміщень на основній тренувальній базі у Львові.
Мер Львова виселить футбольний клуб олігарха Димінського

Господарський суд Львівської області вирішив розірвати договір оренди нерухомого майна стадіону “Сокіл”, укладений між Львівською міськрадою та ТОВ “Футбольний клуб “Львів”. Про це повідомляє сайт «Наші гроші. Львів» з посиланням на  Єдиний  державний  реєстр судових рішень.

ФК «Львів» отримав в оренду нежитлові приміщення загальною площею 2108,4 кв. м львівського стадіону «Сокіл» у 2009 році. Ці приміщення «левам» віддали цільово для  проведення зборів,  тренувань та змагань.  Попередньо договір оренди  мав завершитись  28 квітня 2019 року. Утім, восени 2012 року працівники міськради під час перевірки побачили, що кілька орендованих будівель демонтовано. В інші приміщення вони не змогли зайти, але й  зовні було видно, що приміщення не використовувались.  Тож Львівська міська рада подала позов до суду щодо розірвання договору оренди.

Довідка:

Футбольний клуб «Львів» був створений у 1992 році. Тоді ж, у дебютному сезоні "леви" здобули  Кубок м. Львова та стали  чемпіоном Львівської області.

Восени 1993 року команда вже брала участь у змаганнях перехідної ліги. Невдовзі футбольний клуб взяв під свою опіку успішний львівський підприємець Олександр Діденко, який став незмінним президентом та єдиним інвестором ФК «Львів» аж до 2001 року.  Влітку 1995  «леви» дебютували у першій лізі.

Влітку 2001 року команда вимушено призупинила своє існування. Тоді у Львові розпочався процес об’єднання усього футбольного потенціалу і ФК «Львів» розчинився в карпатівській футбольній піраміді, заповнивши нішу команди першої ліги. Діяльність футбольного клубу “Львів” у 2006 році  відновив  бізнесмен Юрій Кіндзерський, який  на той час очолював правління ЗАТ “Українська страхова компанія «Княжа». Але у  2011 році, через брак коштів для утримання клубу, він передав його Федерації футболу Львівщини, яка мала знайти інвесторів.

Офіційним власником клубу скоро став голова Федерації Ярослав Грисьо. Той відразу заявив, що особистих коштів немає, тому буде залучати інвестиції. Як наслідок інвестором і власником 70% клубу стала компанія ”Інвестмент файненшіал менеджмент” (Віргінські острови).  Варто відзначити, що ця компанія також є засновником ТОВ “Західна інформаційна корпорація”, яка володіє сайтом ZIK, що контролюється львівським бізнесменом і почесним президентом ще одного львівського футбольного клубу “Карпати”.

ФК «Карпати» і ФК «Львів» завжди були принциповими суперниками. Тож не дивно, що фанати ФК “Львів” на неофіційному сайті, пишуть про те, що Петро Димінський свідомо “поховав” клуб “Львів”. 

 

 

comments powered by HyperComments