08:27
Коли у 1929 році Математично-природописно-лікарська комісія НТШ запросила до себе відомого фізика Альберта Ейнштейна, він відповів так: «Вельмишановні панове! Я Вам сердечно дякую, що Ви обрали мене членом Вашого шановного Товариства. Я завжди з радістю прийняв би ті вибори зовсім незалежно від того, які ще іноземні вчені належать до Вашого товариства. З найщирішим привітом. А. Ейнштейн».
07:25
Чи можна продавати їжу і культуру? Це питання особливо актуальне у контексті Львова – міста, де чи не найбільше в Україні розвинений «гастрономічно-культурний» бізнес. Концептуальні заклади у Львові, наслідуючи «культурний Захід», творять вже нову культуру, покликану не просто задовольняти певні смакові забаганки відвідувачів, але й впливати на їхній світогляд.
17:33
Це спільний проект міської ради та німецького товариства «GIZ». Окрім того, за умовами проекту, до співфінансування обов'язково повинні долучатися самі мешканці. Наразі реставраційні та ремонтні роботи розпочали на подвір'ї, що на вулиці Личаківській, 5. Там замінять інженерні мережі, реставрують брами та створять дитячий майданчик.
16:02
Сьогодні у Львові стартувала доволі-таки креативна акція від «МТС Україна»: Перший благодійний велопрокат. Пафосний маркетинговий хід здавалося б, однак у благородних намірах компанії МТС переконують організатори акції, яка спрямована на допомогу дітям у Центрі реабілітації «Джерело».
13:38
Виховувати українських дітей у повазі до традицій їхнього народу, його мови та культури – головне завдання, яке сьогодні має виконувати запілля. Від того, яким зростатиме це покоління, напряму залежить майбутнє країни. Як з пелюшок ростити дітей у любові до рідної землі та чому це корисно – розповідаємо далі.
2647
12:58
Справа про банкрутство НПК-Галичина (Дрогобич) отримала неочікуваний розвиток.
1418