Під час ремонту львівські дорожники випадково відрізали від світла театр

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 19 листопада 2013, 16:28
У Львові наявність електропостачання у будинках напряму залежить від ділянки, яку ремонтують дорожники. Нещодавно дорожники випадково відрізали від електропостачання цілий театр!
Під час ремонту львівські дорожники випадково відрізали від світла театр

Обласні енергетики вкотре заявили про збитки завдані ремонтом доріг у Львові. Лише протягом трьох днів  ремонту на вул. Б. Хмельницького – Замарстинівській - 15-17 листопада працівники турецької компанії «Онур» пошкодили чотири кабельні лінії електропередач. В результаті «без світла» сиділи не лише мешканці по вул. Замарстинівській, 3, Богдана Хмельницького, 33,35, але й Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (!). І це не вперше, адже з початку року під час реконструкції доріг Львова туркам вдалося випадково «зачепити» 22 кабельні лінії електропередачі.

Як пояснюють енергетики, це сталось через те, що  в роботі дорожники використовують екскаватор навіть там, де прокладені мережі, хоча мали б копати вручну. Як наслідок, вони  рвуть електрокабелі, а будинки вздовж вулиць по кілька днів залишаються без електропостачання.

«Незважаючи на неодноразові звернення до керівництва ЛКП „Львівавтодор” (яке є замовником ремонту доріг у Львові), виконавчих органів влади міста Львова, підрядник продовжує ігнорувати вимоги  чинного законодавства України, зокрема „Правил охорони електричних мереж”», - повідомляє ПАТ «Львівобленерго».

Загалом протягом 2010-2013 років таким чином пошкодили 83 кабельні лінії електропередачі. В результаті енергетики зазнали збитків на понад 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Львові триває масштабна реконструкція міських шляхів. Зокрема вже відремонтували або планують завершити ремонт цього року на таких вулицях: Коперніка (від перехрестя з вулицею Бандери до школи № 9); перехрестя вулиць Вербицького-Бандери-Чупринки; вулицю Городоцьку (від церкви Анни до «Магнусу»); перехрестя вулиць Городоцької-Шпитальної; вулицю Пекарську;  Січових Стрільців; Рахівську на перетині з проспектом Червоної Калини (під сихівським мостом); транспортне кільце на перетині Городоцької-Шевченка (біля церкви Анни); вулиця Стуса; Виговського; Горбачевського.

Також є дороги, які почали ремонтувати цього року, але не встигають завершити і продовжать ремонт в наступному році: вулиця Хмельницького–Замарстинівська; перехрестя  Стрийської-Наукової-Хуторівки;  Богданівська; Пасічна.

Ймовірно, що на львів’ян, які мешкають в будинках на цих вулицях, ще чекає «позапланове» відімкнення електроенергії. Адже, зважаючи, що гроші на реконструкцію доріг традиційно надходять під кінець року і дорожники намагаються швидко їх освоїти, сподіватись на бережливе ставлення до електрокабелів  не випадає. Врешті, «Львіобленерго» жодного разу не подавало позов до суду про відшкодування і не планує це робити.

 

comments powered by HyperComments