22 жовтня 2013

22:06
Сьогодні, 22 жовтня, у Львові на площі Галицькій відбулось урочисте відкриття бронзового пам’ятника видатному галичанину, який свого часу навчив Європу культурі споживання кави. До того ж, саме він врятував Відень від турецьких загарбників під час Віденської битви у 1683 році. На урочисту церемонію прийшло чимало львів’ян, представники міської влади та дипломати іноземних держав.
18:48
Найвище львів’яни оцінили свою любов до Львова – на тверду четвірку, а найнижче свої заробітки у рідному місті – на два за п’ятибальною шкалою оцінювання. Такі результати соціального моніторингу якості життя у Львові, які провела соціологічна компанія «Фама», на замовлення Комунальної установи «Інститут міста». Та попри низькі заробітки 52 % опитаних львів’ян задоволені своєю роботою і 67,5 % не планують виїжджати з рідного міста.
15:29
Кава у Львові – напій «культовий». Однак мало хто знає, кому має завдячувати тим, що має змогу насолоджуватися цим чудовим напоєм, що давно став невід’ємною частиною життя більшості з нас. Неймовірним видається і той факт, що людина, яка «навчила Європу пити каву» – галичанин Юрій Кульчицький.
12:03
Сьогодні Львів вкотре приєднався до боротьби проти куріння у громадських місяцях: у Міській раді відбулася прес-конференція, на якій обговорювали виконання у Львові «бездимного закону», а також представлена вже відома в Україні виставка «Жлобокури» «митця-десакралізатора» Івана Семисюка.