У Львові презентували роботи Сергія Гая

Наталя Істоміна  |  Неділя, 25 серпня 2013, 16:05
У мистецькій галереї Гері Боумена презентували полотна львівського художника Сергія Гая. Тематика картин стосувалася улюблених мотивів митця – ню, квітка, кінь. Галерея Гері Боумена функціонує вже три роки. Мистецький осередок співпрацює із сучасними іменитими художниками. Проте, молоді талановиті художники також мають можливість експонувати власні полотна у галереї. Мистецька орієнтація галереї – світлини, скульптура, живопис та графіка.
У Львові презентували роботи Сергія Гая

Постать Сергія Гая є величиною у мистецькому життя країни. Художник живе і працює у Львові, проте його творчість відома далеко за межами міста і навіть країни. Полотна митця експонують на виставках у Росії, США, Швейцарії, Німеччині, Польщі та Великій Британії. Сергій Гай малює живописні картини.

Спільною рисою, яку виділяють мистецтвознавці у творчості Сергія Гая є дивовижна енергетичність. Наталія Космолінська, історик мистецтва пише, що в кавалок полотна художник здатен вкласти максимум енергетичного імпульсу. „У творах Сергія Гая енергії вистачить на АЕС”. Олексій Тітаренко, мистецтвознавець так висловлюється про живопис художника: „…Гай вражає своїм потужним, екзістенціально насиченим живописом. Самі звичайні „обнаженки” у нього перетворюються на виверження вулкана”.

Особливість творчості митця Наталя Космолінська окреслила, безпосередньо, на відкритті виставки. „Я давно шукала вдалого епітету до живопису Гая. Коли я сюди підходила і побачила гори бруківки, я зрозуміла, що хотіла сказати. Живопис Гая – базальтовий”.  Порівнюючи полотна із камінням мистецтвознавець вказала перш за все на настрій картин.

Про вагу виставки у мистецькому житті Львова говорила кількість відвідувачів, а також поведінка організаторів. Наталія Космолінська відзначила, що Гері Боумен, власник галереї, не часто відвідує відкриття виставок. Проте, Сергія Гая меценат удостоїв своєю присутністю. „Зірковий склад публіки доводить вагомість цієї виставки. Кожен другий якась мистецька львівська зірка” – зазначила жінка.

comments powered by HyperComments