До Дня Незалежності провели міжнародний веломарафон «Львів-Краків»

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 26 серпня 2013, 19:32
25 серпня зі Львова шостий раз поспіль стартував відроджений у 2008 році веломарафон Львів-Краків-2013. Понад 60 учасників, віком від 16 до 69 років, проїдуть спортивними роверами зі Львова до Кракова – 325 кілометрів. Марафон присвячений 22-й річниці Незалежності України та Року спорту та здорового способу життя.
До Дня Незалежності провели міжнародний веломарафон «Львів-Краків»

За словами організаторів, велопробіг має мету пропагувати здоровий спосіб життя та велосипед як екологічний вид транспорту для всіх верств населення, не зважаючи на вік. Ще одним його завданням є українсько-польська співпраця у галузі спорту і рекреації.

Як зазначив на церемонії відкриття представник Генерального консульства Республіки Польща у Львові Мар'ян Орліковський, він щиро радий, що у марафоні беруть участь і поляки, і українці.

«Це не тільки марафон, але й міст між Польщею та Україною. Люди, які їхатимуть разом, матимуть надзвичайно хорошу дружбу», - сказав представник Генконсульства.

Начальник управління фізичної культури Львівської ОДА Юрій Майборода висловив сподівання, що ці велосипедні перегони мають щасливе майбутнє та побажав учасникам здолати нелегку 325-кілометрову дистанцію. В свою чергу начальник управління сім’ї і молоді Львівської міської ради Володимир Шнайдер подякував учасникам та організаторам спортивного заходу за те, що відродили цю добру традицію веломарафону, яка вже стала знаменною для Львова у День Незалежності.

Зазначимо, що цього року веломарафону «Львів-Краків» виповнюється 119 років. Вперше він стартував в 1894 році з метою промоції велосипеда як модного виду транспорту та мав великий успіх. Це при тому, що серійне виробництво велосипедів розпочалося лише в 1884 році, тож в ті часи велосипед вважався елітним засобом пересування. Відтоді марафон проводився щороку, аж поки історія традиційних велоперегонів не перервалася у 1939 році, коли Львів та Краків розділив державний кордон. Проте, традиція успішно відродилася у 2008-му році завдяки ініціативі Президента Краківської Королівської Роверової Академії Богдана Корашевського, та Федерації велоспорту Львівщини, яку очолює майстер спорту Юрій Моравецький.

Відтак, учасники марафону – вирушили в неділю зі Львова о 7 ранку з вулиці Княгині Ольги й мають фінішувати в польському Кракові о 20.00 годині.

comments powered by HyperComments