7 листопада 2013

20:13
Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України сьогодні вирішив оштрафувати футбольний клуб «Карпати». Причиною такого рішення стали неправомірні дії вболівальників на трибунах стадіону.
19:18
Цього разу кривдником львівського хокейного клубу стала інша столична команда «Компаньйон-Нафтогаз». Як і в попередньому матчі «Генерали» «Кампаньйон» розгромив львів’ян із рахунком 9:2.
18:33
Правий захисник львівських «Карпат» Павло Пашаєв може прийняти запрошення Федерації футболу Азербайджану виступати за їхню національну збірну.
18:04
Відтепер небайдужі люди зможуть допомогти бездомним по дорозі на роботу. У Львові встановили два спеціальні контейнери, де всі охочі можуть залишити непотрібний одяг для безхатченків. Наразі контейнери для збирання одягу поставили біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці мікрорайоні Сихів та в центрі міста на вул. Валовій біля Музею Ідей. Якщо львів’яни активно підтримають цю ініціативу, то найближчим часом кількість контейнерів збільшать до шести.
15:59
Свого часу, розлючений безуспішною боротьбою зі всемогутньою московською корупцією, цар Петро І в безсилій люті наказав страчувати кожного, хто вкраде більше, ніж коштує мотузка, на якій його можна повісити. Тоді генерал-прокурор Павло Ягужинський наважився заперечити: «Всемилостивий Государю, невже ти хочеш залишитися імператором один, без служителів і підданих? Всі ми крадемо, з тією лише відмінністю, що один більше і помітніше, ніж інший».
16:40
Навіть коли за вікном похмура осінь, а до культурних, історичних та географічних пам’яток погана дорога, Львівщиною можна мандрувати. Щоправда, віртуально, не виходячи за межі дому чи офісу.
15:43
Як пильніше придивитися до бюджетів обласних рад в Україні, виявляється, що самостійно розпоряджаються вони переважно не такими вже й великими власними ресурсами. Якщо взяти, для прикладу, Львівщину, то йдеться про кількадесят мільйонів гривень, які зароблені територіальними громадами області. І розподіляються вони в так званому бюджеті розвитку.
14:09
Вже якось так повелося у культурно-мистецькому середовищі, що говорити (і відображати) серйозні речі треба належним чином. Інакше тебе не зрозуміють. Хоча, як показує практика, фактор тотального нерозуміння сьогодні присутній у будь-якій сфері, особливо, якщо мова йде про високе мистецтво. Тому єдиний виграшний варіант – бути ближчим до народу. І саме цей принцип застосували організатори виставки «Facing the Climate».
13:49
1 серпня в Україні стартувала благодійна акція «Читати на рівних». Мета проекту – зібрати кошти для випуску 4200 примірників казки «Лисичка і журавель» шрифтом Брайля, які будуть доставлені в 239 освітніх установ по всій Україні.
02:13
У Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка відбулась урочиста церемонія відкриття Першого Міжнародного Конкурсу Контабасистів в Україні «Golden Bass», у якому візьмуть участь понад 20 учасників з різних країн світу. Конкурс проходить під патронатом художнього керівника Маріїнського театру, Головного диригента Лондонського симфонічного оркестру, Народного артиста Росії й України, Лауреата державних премій Росії маестро Валерія Гєргієва.