У дітей з проблемами зору з'явиться шанс «Читати на рівних»

Четвер, 7 листопада 2013, 13:43
1 серпня в Україні стартувала благодійна акція «Читати на рівних». Мета проекту – зібрати кошти для випуску 4200 примірників казки «Лисичка і журавель» шрифтом Брайля, які будуть доставлені в 239 освітніх установ по всій Україні.
У дітей з проблемами зору з'явиться шанс «Читати на рівних»

Проект ініційований Національною Асамблеєю інвалідів України та підтримується соціально відповідальними членами Української асоціації видавців періодичної преси.

За словами Олексія Погорєлова, генерального директора Української Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, до проекту приєдналося вже 46 видавничих компаній, що випускають 116 різних періодичних видань: «Загальний одноразовий тираж видань, що підтримують це благодійне починання, становить 6,8 мільйонів екземплярів. При цьому тільки у вересні було опубліковано 272 макета із зверненням до людей доброї волі і проханням зробити пожертви».
 
«Ми особливо вдячні за підтримку людям, що формують медіаполе нашої країни. Спільними зусиллями провідним ЗМІ України вдається зробити те, що не під силу кожному виданню окремо, – коментує Олена Лобова, керівник проекту «Читати на рівних», директор видавничого дому Perekhid Publishing House. – Нам також цінний кожен внесок, зроблений українцями, і навіть одна гривня може стати цілою рядком у майбутній книзі для сліпої дитини».

У рамках благодійної ініціативи «Читати на рівних» вже зібрано 100 361 грн. Ці гроші підуть на видання та розповсюдження тактильних книг шрифтом Брайля для слабозорих і тотально незрячих дітей. Важливий факт – завдяки публікаціям в пресі протягом жовтня обсяги пожертвувань почали зростати: на рахунок проекту надійшло 39 369 грн., що на 30% більше, ніж сума платежів у кожному попередньому місяці.

Допомогти дітям з проблемами зору можуть всі бажаючі. Для цього можна скористатися спеціальними кнопками на сайтах Національної Асамблеї інвалідів України та Української Асоціації видавців періодичної преси, що дозволяють зробити безпечний онлайн-переказ грошей з банківської картки. Також можна перерахувати кошти на допомогу слабким зором і тотально незрячим дітям у відділеннях «ПриватБанку». Досить сказати, що кошти призначені для проекту «Читати на рівних». Крім того, зробити пожертвування можна без комісії в будь-якому відділенні «ПриватБанку» і через термінали самообслуговування, а також за допомогою інтернет-сервісу «Приват24». Для перерахування коштів безготівковим способом необхідно використовувати такі реквізити: отримувач платежу: ВГО НАІУ; код ЄДРПОУ: 26114037; банк одержувача: ПАТ КБ «ПриватБанк»; номер рахунку: 26001052716164; код банку (МФО): 300711; призначення платежу: Благодійний внесок на тактильні книги для сліпих дітей.
 
Дізнатися докладні умови акції «Читати на рівних», зв'язатися з організаторами та запропонувати співпрацю, а також стежити за ходом соціального проекту можна на сайтах naiu.org.ua, uapp.org і talan.kiev.ua.
 

comments powered by HyperComments