БЛОГИ

14:39
Науковці Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника (Івано-Франківськ) реалізували перший етап діджиталізації аудіо-фондів Українського Вільного Університету (Мюнхен). Відповідний меморандум між двома вишами підписали наприкінці минулого року ректори ПНУ – Ігор Цепенда та УВУ – Марія Пришляк.
20:56
Харківський Національний університет імені Каразіна продовжує вибудовувати міцні зв'язки із партнерами у всьому світі.
19:53
Черговий проект центру «Український контент», як і попередній 10 березня, справив дуже приємні враження. Українські вечорниці на Arnulfstraße-197 у Мюнхені стають доброй традицією.
10:08
15 березня у Мюнхені відбудеться унікальна музична подія – «Так звучить Україна!» (So klingt die Ukraine).
22:31
Попри напруженість в українсько-єврейських відносинах після Другої Світової війни, зокрема через участь українських дивізійників на її початку у бойових діях на боці Німеччини, ветеранами визвольних змагань докладалось чимало зусиль для їх покращення та пошуку порозуміння.
14:22
Український оператор поштового зв'язку «Нова пошта» найближчими місяцями відкриє відділення в Німеччині.
17:09
Останній рік московсько-української війни, започатої у 2014 році, спричинив небачену раніше хвилю міграції українського населення (насамперед, до країн Європи) – бабільшу, ніж після Другої світової війни.
13:35
24 лютого, у річницю повномасштабне вторгнення рф в Україну, Український Вільний Університет проводить панельну дискусію за участю провідних експертів безпекової політики.
12:19
24 лютого, в першу річницю повномасштабного спротиву у Мюнхені на Марієнплац відбудеться головна демонстрація року.
10:45
#МБК2023 вже стала історією. Заяви французького і британського лідерів (Макрона про виключення росії з Радбезу ООН, Сунака – про далекобійну зброю для України), а також віце-президентки США Камали Гарріс (яка фактично проголосила шибеницю для путіна, назвавши його військовим злочинцем), розвіяли ілюзії щодо залишків толерантності у колективного заходу по відношенню до рф. Навіть обережний Шольц, приїхавши до Баварії, рішуче закликав всіх приєднуватися до «танкової коаліції» з Україною.