1 серпня 2013

20:43
Церква Пресвятої Трійці в старовинному галицькому місті Жовква – одна із восьми церков Карпатського регіону, що нещодавно включені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вулиця, на якій розташована святиня, названа на її честь – Троїцькою (колись це було Львівське передмістя Жовкви). Сьогодні це храм Української греко-католицької церкви, тут відбуваються вінчання-хрестини-похорони.
17:36
Обласні чиновники тішать себе покращенням інвестиційного клімату на Львівщині. Іноземні інвестори покращення не бачать.
15:08
Львів'янам бракує житлової площі – тільки в офіційній черзі нині зареєстровано понад 65 тисяч осіб. Цьогоріч вона має посунутися на 300 позицій. Саме стільки квартир планують придбати люди, завдяки участі у 5 обласних програмах «Доступне житло». Для компенсації іпотечних ставок Львівщина цьогоріч отримає з держбюджету мізерну суму - трохи більше 100 тисяч гривень. Минулого року пільговими кредитами на придбання житла скористалося 76 людей.
14:47
«До купи бруківки під’їжджають бусами і вантажать її навіть вдень. Все одно ніхто не побачить – люди на роботі», - розказує механізм роботи злодіїв Олег Пилипенко, заступник голови ГО «Спас».
14:07
Цього року Львів офіційно зобов'язався на тиждень зменшити кількість шкідливих викидів від автомобілів та переконати львів'ян користуватись велосипедами та громадським транспортом, а не приватними автомобілями.
13:57
Хліба та видовищ! Львів’яни позитивно оцінюють перспективу стати господарями Зимової олімпіади 2022 року. Ще б пак, під "шумок" до Євро-2012 міська та обласна господарка дещо «попідтягувала хвости».
18:45
Третє літературне бомбардування у Львові було присвячене жінкам у літературі, тому присутні презентували жіночі твори. Відкрила захід книга Оксани Забужко «Сестро, сестро» та презентація модерністичної казки з цієї книги під назвою «Калинова сопілка», продовжила літературну естафету Маргарет Мітчелл та її відомий роман «Віднесені вітром», згодом з присутніми ділилися враженнями від книги львівської письменниці Галини Вдовиченко «Тамдевін».