Розкрадання історії. Винахідливі львівські злодії крадуть бруківку посеред білого дня

Катерина Поліщук  |  Четвер, 1 серпня 2013, 14:41
«До купи бруківки під’їжджають бусами і вантажать її навіть вдень. Все одно ніхто не побачить – люди на роботі», - розказує механізм роботи злодіїв Олег Пилипенко, заступник голови ГО «Спас».
Розкрадання історії. Винахідливі львівські злодії крадуть бруківку посеред білого дня

Попри те, що зловмисники діють практично відкрито, місцева влада ніяк не реагує на крадіжки. Мовляв, покажіть нам фотографії, де видно,  що бруківку розкрадають – тоді ми будемо вживати заходів. За місяць реконструкції вул. Пекарської невідомі викрали вже три тракторних ковші бруківки. Принаймні так стверджують активісти громадської організації «Спас», які разом з мешканцями прилеглих будинків організували чергування біля історичного каміння на вулиці Вітвера, біля школи-інтернату для розумово відсталих дітей № 102 .

Щоправда, зловити чи, бодай, сфотографувати автівки викрадачів так і не вдалося.«Я вважаю, бруківку спеціально зберігають в такому місці, де легко можна під’їхати автомобілем і брати її скільки хочеш. Видно як купа бруку постійно зменшується», – запевняє Олег Пилипенко, заступник голови ГО «Спас».

Натомість  Іван Лозинський, голова Личаківської райадміністрації, запевняє – ніхто бруківки не краде: «Нікуди вона не зникає. Можливо, люди бачили як бруківку забирали працівники фірми, що  перемощує її на сусідній вулиці. Я  готовий розглянути всі зауваження і вислухати мешканців, які бачили цю крадіжку. Якщо таке дійсно було, то потрібно негайно  повідомити правоохоронців».

Це вже не перший випадок, коли мешканці та громадські активісти б’ють на сполох про розкрадання бруківки. Влада і правоохоронці мляво реагують на такі заяви. Торік правоохоронці навіть затримали двох чоловіків, які намагались вивести австрійський брук на саморобному візку. І  це лише крапля в морі.

Львівські ЗМІ неодноразово повідомляли і навіть надавали фотографії заміських будинків, подвір’я яких викладене «австрійською бруківкою». Однак в міській раді заперечують зникнення.

Подейкують, що  за кордоном на чорному ринку за квадратний метр автентичної львівської бруківки платять по 50 євро, або по 6 євро за один камінь.

comments powered by HyperComments