15 червня 2013

22:54
У Львові триває вже традиційний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. У місті зібралися найкращі джазмени світу та численна кількість шанувальників джазового мистецтва. На площі Ринок та біля Палацу Потоцьких музиканти виступають абсолютно безкоштовно. А ось на третій фестивальній сцені – в Парку культури імені Б. Хмельницького квитки коштують від 200 до 800 гривень.
17:09
У Львові вперше відбувся велопробіг від «Степана до Євгена». Учасники заходу – велосипедисти, які вирушали у двогодинну мандрівку від пам'ятника Степану Бандері до села Зашкова, садиби Євгена Коновальця. Такою мандрівкою велосипедисти мали на меті відзначити 122-у річницю від дня народження першого голови ОУН Євгена Коновальця та вшанувати пам'ять одного з найвизначніших провідників українського націоналістичного руху минулого століття Степана Бандери.
15:33
Захисники тварин у Львові вимагають визнати котів частиною екосистеми міста. 10 червня у міській раді відбулися громадські слухання "Про заходи захисту тварин від жорстокого поводження у м. Львів" за проектом відповідної ухвали, підготовленої фахівцями Західноукраїнського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ). Загалом у великій сесійній залі зібралось близько сотні осіб. Серед них були громадські активісти, опікуни тварин, зоозахисники, представники відповідних служб Львівської міської ради та політичних партій, журналісти.