Від «Степана до Євгена» за дві години! Патріотизм - переконання здорових людей!

Орися Хом’як  |  Субота, 15 червня 2013, 17:09
У Львові вперше відбувся велопробіг від «Степана до Євгена». Учасники заходу – велосипедисти, які вирушали у двогодинну мандрівку від пам'ятника Степану Бандері до села Зашкова, садиби Євгена Коновальця. Такою мандрівкою велосипедисти мали на меті відзначити 122-у річницю від дня народження першого голови ОУН Євгена Коновальця та вшанувати пам'ять одного з найвизначніших провідників українського націоналістичного руху минулого століття Степана Бандери.

«Окрім ушанування таких відомих діячів як Степан Бандера та Євген Коновалець, учасники велосипедної мандрівки пропагували серед суспільства, а особливо серед молоді – ідею здорових і тверезих відносин, тобто відмова від алкоголю, тютюнопаління, осмисленне ставлення до власного здоров’я, - розповідає Андрій Бень, організатор велопробігу «Від Степана до Євгена». - Такий велопробіг відбувся у Львові вперше, хоч раніше ми і організовували різноманітні веломандрівки та піші прощі визначними місцями Української Повстанької Армії».

Стартували велосипедисти від пам’ятнику Степана Бандери. Далі їх маршрут пролягав за такою схемою: вулиця Шептицьких - площа Святого Юра – вулиця Устияновича – вулиця Бібліотечна – вулиця Дорошенка - проспект Свободи - проспект Чорновола – вулиця Липинського – вулиця Хмельницького - Великі Грибовичі - Великий Дорошів. Фінішували ж учасники заходу у селі Зашків, поблизу садиби Євгена Коновальця.

«Велопробіг «Від Степана до Євгена» учасники акції подали приблизно за дві години, -- продовжує розмову Андрій Бень. - Нагадаю, що прийняти участь у ньому міг кожен охочий велосипедист. Попередню реєстрацію ми проводили через соціальні групи, запрошували членів різноманітних велоклубів, а також провели своєрідне ноу-хау. Ми організували такий собі велопатруль. Волонтери їздили Львовом на роверах і запрошували велосипедистів, які зустрічались на їх шляху взяти участь у акції пам’яті вшанування Степана Бандери та Євгена Коновальця».

За словами організатора, попередньо у велопробігу зареєструвалось 276 учасників, однак уже на старті та під час мандрівки до них долучались велосипедисти. Тож фінішували учасники кількістю понад триста. Завершився захід масовим гімном України поблизу садиби Євгена Коновальця у селі Зашків. До речі, як розповів Андрій, багато велосипедистів залишились у селищі на святкуванні фестивалю «Зашків – земля героїв».

comments powered by HyperComments