А перша нота - Alfa: з успіхом триває Львівський міжнародний джазовий фестиваль

Субота, 15 червня 2013, 21:54
У Львові триває вже традиційний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. У місті зібралися найкращі джазмени світу та численна кількість шанувальників джазового мистецтва. На площі Ринок та біля Палацу Потоцьких музиканти виступають абсолютно безкоштовно. А ось на третій фестивальній сцені – в Парку культури імені Б. Хмельницького квитки коштують від 200 до 800 гривень.

«Ми вже втретє проводимо цей чудовий фестиваль. Ми не очікували такого теплого прийому, захопливого відгуку від львів’ян і гостей. Що мене особливо порадувало, це те, що в останні декілька тижнів перед фестивалем я отримав достатньо велику кількість прохань від своїх московських знайомих і друзів щодо того, аби придбати квитки на фестиваль. І чесно кажучи, мене це дуже здивувало, тому що Москва розбалувана різноманітними шоу високого рівня. І якщо люди спеціально хочуть поїхати до Львова на фестиваль, це свідчить про те, що, дійсно, вони вважають це доволі яскравим і неповторним явищем. За це ми завдячуємо, в першу чергу, нашому чудовому місту, яке є найгарнішим, найбільш європейським, найзагадковішим і водночас найбільш відкритим для усіх гостей та усіх, хто тут мешкає», - зазначає Михайло Фрідман, Голова Наглядової ради Консорціуму «Альфа-Груп», засновник Alfa Jazz Fest.

Всі фото: Справжня Варта

До програми фестивалю включені виступи американських гітариста Ел Ді Меола і саксофоніста Ерні Уотса, німецького джазмена Тіля Бреннера,   знаменитого джазового співака і диригента, десятиразового лауреата премії «Греммі», автора знаменитої  «Don’t Worry, Be Happy»  Роберта «Боббі»  Макферріна.

З новою програмою "Все або нічого"  в останній день фестивалю виступить українська  співачка  Джамала.

Джазові  імпровізації гармонійно доповнюють звичні звуки львівських бруківок, добре  вплітаються в загальну картину міста з його численними кнайпами, кавовими ароматами, юрбами  захоплених туристів.

Alfa Jazz Fest привернув увагу багатьох відомих персон: у Парку імені Б. Хмельницького  серед слухачів можна було побачити і народного депутата України Петра Порошенка, і колишнього міністра та в’язня  Юрія Луценка, і російську телезірку Ксенію  Собчак. 

 

 


comments powered by HyperComments